Riza Çalimbay Açiklamasi 'Bugün Çok Iyi Bir Futbol Oynadik'

Galatasaray’i deplasmanda 3-2 maglup eden Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay maçin ardindan takim olarak çok iyi oynadiklarini söyleyerek, su andan itibaren tek düsüncelerinin ise Türkiye Kupasi’ndaki Alanyaspor maçi oldugunu ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda Galatasaray’i deplasmanda 3-2 maglup eden DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Çalimbay, “Bugünkü maçta puan ya da puanlar almak için geldik. Galatasaray son dönemde iyi oynuyordu. Arkadaslarimizla konustuk ve puan almak için oynadik. Geriye düstük ama oyunumuza devam ettik. Neticede galip geldik. Galatasaray da kazanmak için oynadi ve güzel bir lig maçi çikti ortaya. Biz sahamizda oynadigimizda 3-4 bin kisiye oynuyoruz. Buraya geldik ve mükemmel bir taraftar vardi sahada, inanilmaz bir destek verdiler. Bu taraftarin önünde Galatasaray’dan puan almak kolay bir is degil. Arkadaslarimdan çok memnunum. Maçin basindan sonuna kadar mükemmel oynadilar. Defans yaptik, ileride çogaldik, gol attik. Hepsini tebrik ediyorum. Bizim için lig önemli ama esas önemli olan Türkiye Kupasi. Alanyaspor maçina odaklandik. Tek düsüncemiz orasi. Bugün takimi tebrik ediyorum, çok iyi oynadik” ifadelerini kullandi.

“Alanyaspor maçi bizim için çok önemli”

3 senedir Sivasspor’da oldugunu ve 2 senedir Avrupa’da mücadele ettiklerini söyleyen Çalimbay, “Anadolu’da çok hatirlamiyorum üst üste giden takim. Pandemiden önce sahamizda daha çok taraftara oynuyorduk ve namaglup gidiyorduk. Ama bazi bütçe sikintilarindan dolayi devamini getirememistik. Bu sezon herkesten önce sezonu açtik ve Avrupa’da resmi maçlara basladik. Hem Avrupa’da oynadik hem ligde. Bizim takimimiz ligin en yasli takimi ama çok azimli arkadaslarimiz var. Neden tribünde destek olmuyor ben de bilmiyorum. Manevi destege ihtiyacimiz var. Alanyaspor maçinda tarihi bir durum var. Finale kalabiliriz. Sonrasinda belki kupayi alacagiz. Birlik ve beraberlik içinde olmamiz gerekiyor ama destek bulamiyoruz” açiklamasini yapti.

“Sözlesme konusmak için erken”

Avrupa kupalarinda mücadele etmeselerdi su anda daha üst siralarda olabileceklerini de sözlerine ekleyen Çalimbay, “Avrupa’da mücadele edince daha çok maça çikiyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray ve Besiktas eger Avrupa’da olmasaydi ligde daha iyi yerde olabilirdi. Trabzonspor, elendikten sonra sadece lige odaklandilar ve o da büyük avantaj oldu kendileri için. Iyi sekilde degerlendirdiler. Biz Anadolu takimiyiz ve belli bütçelerimiz var. Simdi bir hedefimiz daha var, kupayi alirsak yeniden Avrupa’ya gidecegiz. Ben her zaman 1 yillik sözlesme imzalarim. Benden memnunlarsa ya da ben memnunsam kalirim. Benim sözlesme durumum da henüz belli degil. Kupa ve lig maçlari varken bunlari konusmam dogru olmaz. Ben de Sivasliyim. Insallah alnimizin akiyla bu durum neticelenecek” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA