Domenec Torrent Açiklamasi 'Kulüpte Inanilmaz Bir Belirsizlik Var'

DG Sivasspor’a sahasinda 3-2 maglup olan Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent maçin ardindan konustu. Kulüpte inanilmaz bir belirsizlik oldugunu ifade eden Ispanyol çalistirici, istifa sorusuna ise “Kontratim var, görevimin basindayim” cevabini verdi.

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda sahasinda DG Sivasspor’a 3-2 maglup olan Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Torrent, “Sürekli açiklama yapmaktan yoruldum. Sizin sorularinizi yanitlamak istiyorum. Agresif ve adam adama oynayan bir rakiple karsilastik. Ilk yarida oyunu iyi anlamlandiramadik. Özellikle memnun degildim. Rakip hakkinda birçok bilgiye sahiptik. Yüzde 70 oranda bek ve kanat oyuncularinin ortalarindan gole ulasmislar. Bunu söyledik oyuncularimiza. Duran toplar konusunda ve ikinci toplar konusunda da uyardik. Ikinci gol bu sekildeydi. 3. gol ise sans eseriydi. Bütün maç boyunca düzensiz sekilde oynadik. Herkes içeride, kimse disarida degil. Aklimizdan ziyade kalbimizle oynadik ve bu da benim hosuma gitmiyor. Bence Altay maçinin ilk yarisiyla bugünkü Galatasaray, bu sezonun özetiydi. Çok fazla pozisyona ihtiyaç duyuyoruz gol atabilmek için ve çok az pozisyonu olan rakipten gol yiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Düsüste olan bir uçakla karsilastik”

Takimda birçok sorun oldugunu ve bununla ilgili ellerinden geleni yapmaya çalistiklarini söyleyen Torrent, “2 sekilde savunma yapilabilir. Ya Barcelona’ya karsi oldugu gibi hep birlikte geride durarak yapacaksiniz. Ya da ileride baski yapacaksaniz, savunma hattinin ileride olmasi gerekiyor. Bugün arada belki 50 metre vardi. Bu önemli bir durum. Böyle maçlarda ben kendimi astim. Ben mi bunun antrenmanini yaptirmiyorum. Düsüste olan bir uçakta karsilastik bu durumla. Burnunu kaldirmaya çalistik uçagin. Asagi yukari basarili olduk diye düsünüyorum. Bir gün gerçekten düzgün ve detayli bir sekilde kulübü nasil buldugumuzu anlatmak istiyorum. Her gün bütün oyuncular ve biz kulübün bulundugu durumdan kendimizi izole etmek için inanilmaz bir efor sarf ediyoruz. Inanin gerçekten kolay degil. Herkesin dik bir sekilde yürümesini saglamak ve moral vermeye çalismak zor. Her sey durmus sekilde. Önümüzdeki sezon için ne transfer yapilabilir, hangi oyuncu kiraya verilebilir gibi birçok planimiz vardi ama bunlarla ilgili ilerleyemiyoruz. Biz Türk degiliz ama kimseden de iyi degiliz. Gerçekten bu tarz çalismaya alisik degiliz. Hem çalisanlari hem oyunculari birlik haline getirmek bizim için zor oluyor” dedi.

Trabzonspor, Altay, Karagümrük maçlarinda takimin iyi oynadigini söyleyen Torrent, “Kimseyi sevmek zorunda degilsiniz ve bizim çalistigimiz sekilde çalismanin ne kadar zor oldugunu biliyor musunuz? Bir gün çok istekli sekilde oturup anlatmak isterim, kulübü nasil buldugumuzu. Birçok kulüpte bulundum. Bu bir bahane degil, gerçekleri söylüyorum. Birçok zor durumla karsilastik. 90 dakika degil ama 45 dakika iyi oynadigimiz birçok maç var. Barcelona’ya karsi oynamak çok zordur. Monaco’ya Marsilya’ya karsi oynamak daha kolay. Düzgün sekilde savunmani yaparsin, kontra oynarsin. Ligde ise tam tersi oluyor. 4, 5 maçta çok az kontraya çikabiliyorduk. Oyuncular her gün inanilmaz efor sarf ediyorlar ama gelecekle ilgili hiçbir seyden emin degiller. Bu tarz bir belirsizlik var” açiklamasini yapti.

“Isimi yapmaya devam edecegiz”

Galatasaray ile kontrati oldugunu hatirlatan Ispanyol hoca, “Kontratim var. Benim için normal bir durum degil. Isimi yapmaya devam edecegim. Aklimizda çok iyi oyuncular vardi. Türkiye’de ve bazi liglerde insanlarin bilmedigi isimler vardi. Ama artik geç kaldik. Artik baska takimlarla anlasmaya basladilar. Ben durumdan sikildim, Galatasaray’dan degil. Teknik ekip ve çalisanlar her seyini vermeye çalisiyor. Normal bir sekilde devam etmiyor isler. Benim elimde olan bir durum yok. Yeni baskan nasil devam etmek, kim gelir, bununla ilgili elimden bir sey gelmiyor. Baska bir proje düsünebilirler. Haklaridir. Ben de ekibim de, Istanbul’da ve burada olmaktan çok mutluyuz. Kontratimiz boyunca kalmak istiyoruz. Tabii ki de yeni gelen insanlarla oturup konusmaliyiz. Küçük kulüplerden örnek de veriyorum, hiçbirinde bu kadar uzun süre bir seyin yapilmadigina rastlamadim. Iyi bir sportif direktör transfer ettik ve mayis ayinda bir sonraki sezonun kadrosu yüzde 90 bitmis olmali” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Geldigimizde bilgisayarlar dahi yoktu”

Göreve ilk geldigi gün analiz anlaminda bos bir durum oldugunu ve etrafta kagitlarin saçilmis oldugunu söyleyen Torrent, “Biz rakiplerle ilgili bilgileri kendimiz bulmaya çalistik. Bilgisayarlar ve programlar yoktu. Akademiden 2 analist getirdik. Oyuncular ve arkadaslarla konusmak durumunda kaldik. Geldikten sonra 9 gün içinde 3 maçimiz vardi. Bu süre içinde ayni zamanda bilgisayarlar için özel programlar almamiz gerekti. 5, 6 kilo vermis oyuncular var. Ilk 3 maçta takim nasil bir düsüsteydi, biliyorsunuz. Ben gerçekleri ve olanlari, verilerle söylüyorum. Su anda kaybedebiliriz ama fiziken toparlamis durumdayiz. Son 11 yilda güzel takimlarla çalisma sansi bulmustum. Onlarda yaptiklarimizin aynisini yapiyoruz burada. Fizik ve taktik açisindan hepsini gösterdik burada. Ufak detaylar buldugumuz seyler. Bu önemli çünkü her sey bizim üzerimize düstü. Bu tarz bir seye alisik degilim. Türkiye’de 1 gün içinde her sey degisir diyorlar. Bizim aklimiz bunu almiyor. Bu yüzden burada olmaktan yorgun degilim. Galatasaray’da olmak benim için onur. 30 gündür ne yapacagini bilmeyen sportif direktörden bahsediyorum. Her gün güç çikarmaya çalisiyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA