Diyarbakir'da 160 Haneli Köyde Trabzonspor'un Sampiyonlugu Kutlandi

Diyarbakir’in Çinar ilçesine bagli 160 haneli Bagacik köyünde yasayanlarin çogunlugunun Trabzonspor taraftari olmasindan dolayi köy kahvesinde sampiyonluk büyük cosku ile kutladi.

Yörede Trabzonspor’a olan hayranliklariyla bilinen Bagacik köyü sakinlerinin bu sevgisi, bordo-mavili takimin 1974-75 futbol sezonunda sampiyon olmasiyla basladi.

Trabzonspor taraftari olan köylüler, bu sevgiyi çocuklarina da asilayarak, köydeki taraftar sayisini her geçen gün artiriyor. Trabzonspor’un 38 yil sonra gelen sampiyonlugunu sabirla bekleyen köy sakinleri, sampiyonluk maçini köy kahvesinde ekran basinda heyecanla izledi.

Kahvede bir süre elektrik gitmesine ragmen taraftarlar, telefonlarindan izledi. 7’den 70’e fanatik taraftar olan köylüler, Trabzonspor’un, Antalyaspor ile berabere kalmasiyla sampiyonlugunu ilan etmesinin ardindan büyük cosku yasadi. Taraftarlardan Mehmet Ali Tunç, Trabzonspor askinin 1974-75 sezonundan geldigini söyledi.

Bunun böyle devam ettigimi belirten Tunç, “Trabzonspor, bana babamdan geçti. Benden de çocuklarima geçiyor. Köy, 160 haneli. Köyün yüzde 80’ni Trabzonspor’u tutuyor; böyle devam ediyor. 11 yil aradan sonra tekrar sampiyon olduk. Çok güzel bir duygu, anlatamam” dedi.

Genç taraftarlardan Mehmet Ali Tunç ise, köylülerin yüzde 75-80’nin Trabzonspor taraftari oldugunu kaydetti.

Trabzonspor’u çok sevdiklerini ifade eden Tunç, “ilk gördügüm sampiyonluk. Insallah daha çok sampiyonluk görecegim. Babamdan, dedemden gelen bir ask” seklinde konustu.

Kaynak: İHA