Cumhurbaskani Erdogan Trabzonsporlu Taraftarlarin Sampiyonlugunu Kutladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun telefonu vasitasi ile dün aksam Atatürk Alani’nda toplanan kalabaliga seslenerek Tarbzonspor’un sampiyonlugunu kutladi.

Antalyaspor ile oynanan ve 2-2 biten Medical Park Stadyumu’ndaki maçi izledikten sonra Trabzonspor’un sampiyonluk kutlamalarinin yapildigi Atatürk Alani’na gelen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, burada toplanan kalabaliga hitap etti, ardindan da Cumhurbaskani Recep Erdogan’i cep telefonu ile arayarak sesini alandaki bordo-mavili taraftarlara dinletti.

Maçin bitis düdügünün ardindan 10 binlerce bordo-mavili taraftar Atatürk Alani’na akin etti. Sampiyonlugu kutlayan taraftarlarin sevincine maçi tribünde izledikten sonra alana gelen Içisleri Bakani Süleyman Soylu da eslik etti. Bakan Soylu, taraftarlara, "Trabzon, yillarin hasretini büyük bir coskuyla, büyük bir sevgiyle kutluyorsun, hayirli olsun. Bugün muhtesem bir tabloyla Trabzonspor hem Trabzonlularin hem Trabzonsporlularin hem de Trabzon’u gönlünde yasatanlarin gururunu yasiyor" diyerek seslendi.

Ardindan cep telefonundan Cumhurbaskani Erdogan’i arayan Soylu, "Sayin Cumhurbaskanim, bugün Trabzon stadinda muhtesem bir sampiyonluk sölenine sahit olduk. Allah sizden razi olsun, Trabzon’a muhtesem bir stat kazandirdiniz ve bugün muhtesem bir atmosferde o sampiyonlugu hep beraber yasadik" ifadelerini kullandi.

Cep telefonundan alandakilere seslenen Cumhurbaskani Erdogan, "Sevgili hemsehrilerim, öncelikle 38 yillik bir aradan sonra Trabzon’un Süper Lig sampiyonu olmasi hasebiyle sizleri tekrar tebrik ediyorum ve Senol Günes Spor Tesisleri’nin Trabzon’umuza, Trabzonlulara tekrar hayirli olmasini temenni ediyorum. Tabii simdi Trabzonspor için Süper Lig sampiyonlugu yetmez, insallah Avrupa’da da bu sampiyonlugun basarili bir sekilde devamini temenni ediyorum. Inaniyorum ki Trabzonspor Abdullah hocanin riyasetinde çok daha güçlenerek Avrupa’da da farkli bir basariya imza atacaktir. Türkiye’mizi Avrupa’da basarili bir sekilde temsil edecegine inaniyorum. Gerek sayin baskanla, gerek teknik direktörle, gerek tüm yöneticiler ve bunun yaninda takim kaptanindan bütün futbolcu kardeslerime varincaya kadar hepsini kutluyorum. Tabii hepsinden öte 42 bin kisilik bu stadyumu tiklim tiklim dolduran hemsehrilerim, Millet Bahçesi’ni dolduran hemsehrilerim, ülkenin degisik yerlerinde ekranlardan bu maçi izleyen Trabzonlu kardeslerime de özellikle tebriklerimi sunuyorum ve bu gece kendilerine sükranlarimi özellikle ifade ediyorum. Simdiden Ramazan Bayrami’nizi da tebrik ediyorum. ’Birligimiz, beraberligimiz daim olsun’ diyorum. Sag olun, var olun" diyerek konusmasini tamamladi.

Kaynak: İHA