Bayirköyspor BAL'a Devam Dedi

Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play-Out maçinda Bayirköyspor, Bilecikspor’u 1-0 yendi. Bu skor sonrasi Bayirköyspor seneyi yine BAL’da mücadele edecek.

Bilecik 1. Amatör Lig sampiyonu Bilecikspor ile BAL temsilcisi Bayirköyspor Play-Out maçinda Pazaryeri Ilçe Stadi’nda karsi karsiya geldi. Her iki takimin takimin taraftarlari kendine ayrilan yeri adeta tika basa doldururken, Bilecikspor taraftarlari 14 yillik profesyonel lig hasretine son vermek için 90 dakika susmadilar. Maça iyi baslayan Bayirköyspor ilk dakikalarda buldugu bir serbest vurusu direkten dönerken, topu daha çok isteyen taraf oldu. Bilecikspor taraftar destegi ile maça dengesi koyarken, ilk yari 0-0’lik sonuçla bitti. Maçin ikinci yarisina iki takim da hücum düsünerek baslarken, maçin 65. dakikasinda Bilecikspor’un en iyilerinden biri olan Hasan Altintas çift sari karttan kirmizi kart gördü. Bu dakikadan sonra Bayirköyspor maçta üstünlügü ele geçirirken, 75. dakikada golcüsü Semih Durmus’un golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Bilecikspor beraberlik için ataklarini siklastirsa da bu ataklar sonuçsuz kaldi. Maçi Bayirköyspor 1-0 kazanarak, 2022-2023 sezonunda yine BAL’da mücadele edecek. Bilecikspor ise; 2022-2023 sezonunda Bilecik 1. Amatör Lig’de mücadele edecek.

Maç sonunda Bileciksporlu futbolcular, yöneticiler ve taraftarlari maçin orta hakemi Kütahya bölgesinden Nevzat Okat’a ucuz kart çikardigi iddia ederek tepki gösterdi. Hakem triosu maç sonunda taraftarlarin tepkisinden soyunma odalarina kosarak girdi.

Maç sonunda takimi tebrik eden Bayirköy Belediye Baskani Mustafa Yaman, “Pazaryeri Ilçe Stadyumu’nda oynadigimiz BAL’a yükselme maçinda Bayirköyspor’umuz Bilecikspor Kulübümüzü 1-0 maglup ederek önümüzdeki sene de ilimizi BAL’da temsil etme hak kazandi. Centilmenlik içinde geçen maçta emek veren her iki takim oyuncularini yöneticilerini taraftarlarini tebrik ediyorum” dedi.

Maçi, Pazaryeri Belediye Baskani Zekiye Tekin, Bilecik Belediye Baskan Vekili Melek Mizrak Subasi, Bayirköy Belediye Baskani Mustafa Yaman, Bilecik ASKF Baskani Nusret Tosun Bilecikspor Baskani Ali Muysin ve çok sayida taraftar izledi.

Kaynak: İHA