Antalyaspor Açiklamasi 'Türk Futbolu Için Takimimizi Sahadan Çekmedik'

Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor maçi sonunda yasanan olaylarla ilgili açiklamalarda bulundu. Kulübün sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, "Karsilasma tamamlanmadan önce binlerce Trabzonspor taraftarinin sahaya girmesi nedeniyle yönetimimiz, futbolcularimiz, teknik ekibimiz ve delegasyonumuzun can güvenligi tehlikeye atildi. Futbolcularimiz arbedenin ortasinda kaldi. Birçogu çikis tüneline giderken sayisiz darbe ve yumruga maruz kaldi. Türk futbolu için takimimizi sahadan çekmedik, kaos istemedik, saha içinde kalmaya devam ettik” denildi.

Antalyaspor Kulübü, dün Trabzonspor ile karsilastigi deplasman maçinin sonunda yasanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabindan açiklamada bulundu. Sampiyonlugu garantileyen Trabzonspor’a önümüzdeki sezon Avrupa’da basarilar dileyerek baslayan açiklamada, Antalyaspor’un da Avrupa hedefinin sürdügü, bundan dolayi saha içerisinde ellerinden gelen gayreti gösterdikleri ifade edildi.

"Darbe ve yumruga maruz kaldik"

Açiklamanin devaminda ise maçin sonunda yasananlara iliskin su ifadelere yer verildi:

“Geçmisten bugüne kadar hep saha içinde kalmaya çalistik, bunu da basardik. 30 Nisan gecesi oldugu gibi. Futbolcularimiz aslanlar gibi mücadele etti, adeta futbol dersi verdi, sampiyon takima yenilmeyen tek takim olmanin yani sira 13 maçlik yenilmezlik rekorumuzu yineleyip hedefimizi diri tutmayi basardi ve camiamizi gururlandirdi.

Ancak karsilasma tamamlanmadan önce binlerce Trabzonspor taraftarinin sahaya girmesi nedeniyle yönetimimiz, futbolcularimiz, teknik ekibimiz ve delegasyonumuzun can güvenligi tehlikeye atildi. Futbolcularimiz arbedenin ortasinda kaldi. Birçogu çikis tüneline giderken sayisiz darbe ve yumruga maruz kaldi. Yönetim olarak hemen müdahale ettik, gerekli girisimleri aninda yaptik, oyuncularimizin güvenligini sagladik.

Türk futbolu için takimimizi sahadan çekmedik, kaos istemedik, saha içinde kalmaya devam ettik. Ancak karsilasmanin bitimiyle birlikte sahaya inen Trabzonspor taraftari özellikle iki futbolcumuzu darp ederek en hafif tabirle çag disi bir görüntü sergilemeye maçtan sonra da devam etti. Sadece 5 dakika önce benzer bir görüntü yasanmasina ragmen gerekli önlemleri alamayan güvenlik görevlilerinin yetersiz müdahalesine sahit olduk. Biz bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da dik durusumuzdan vazgeçmeyecek, sahada kalmayi sürdürecegiz.

Su konunun altini çizmek istiyoruz: Futbol sahasinda futbolcu darp edilmemeli, sahalar futbolcularin canlarini zor kurtardigi yer olmamali. Ne bizim ne de bir baska takimin futbolcusunun darp edilmesine, daha dogrusu Türk futbolunun yumruklanmasina asla seyirci kalmayacagiz. Futbol Federasyonu ve kurullarinin alacagi kararlarin, verecegi cezalarin takipçisi olacagiz.”

Kaynak: İHA