Abdullah Avci Açiklamasi 'Trabzonspor Bu Sene Sampiyon Olacak Dedim; Bu Bir Inanmisligin Sonucu'

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda Trabzonspor, kendi evinde 2-2 berabere kaldigi Antalyaspor maçinin ardindan sampiyonlugunu ilan etti. Karsilasmanin ardindan konusan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, "Trabzonspor bu sene sampiyon olacak dedim; bu bir inanmisligin sonucu” dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, bu aksam ligin su andaki en iyi formasyona sahip, rahat top yapan takimi ile maç yaptiklarini hatirlatti. Avci, "Geçen sene ilk geldigim senenin sonuydu. Son maçti. Gençlerbirligi maçini kazanmistik. Odamda oturuyordum. Televizyonda Besiktaslilar seviniyordu. Soyunma odasina girdim. Son maçti. ‘Besiktaslilar seviniyor bende bir sene evvel oradaydim’ dedim. ‘Onlarin sampiyonlugunu tebrik ediyoruz’ dedim. ‘Önümüzdeki sezonda Trabzonspor sampiyon olacak. Simdi tatile gidiyorsunuz. Tatilden bu sekilde dönün’ dedim. Bunlar kayitlarda var. Haziran 28 ilk antrenman. Trabzonspor’un geninde sampiyonluga oynamak vardir. Trabzonspor bu sene sampiyon olacak dedim. Bu bir inanmisligin sonucu. 34 hafta oyun olarak çok dengeli planli ve organize bir sekilde geldik. 28 haziranda start verdigimizdeki ilk antrenmandaki sözlerim bu sekildeydi" dedi.



“Ligin rekabeti bence saygidan geçiyor”

“Geçen sene yarisirken bu senenin hem transfer planlamasini hem de sezon basi planlamasini, kamp planlamasini ve oyun formasyonundaki planlamayi yaptik” diyen Avci, “Baskan burada. Bu konuda dogru organize olduk ve hizla mesafe kat ettik. Ligde erken yol almak çok önemliydi. Istanbul takimlarinin hiç birine maç kaybetmedik. Ligin rekabeti bence saygidan geçiyor. Benim için bu sene sampiyonluk kadar degerli olan Ali Koç’un Trabzonspor’un oyununa ve emegi ile ilgili söyledigi sözler. Burak Elmas’in söyledigi sözler, Ahmet Nur Çebi’nin söyledigi sözler aslinda benim ve Trabzonspor’un ne kadar güzel isler yaptiginin bir göstergesiydi. Onun için bazen oyunu kaybedersin bazen sampiyonlugu kaybedersin ama saygiyi hiçbir zaman kaybetmemek en güzeliydi bence. Onun için onlara da tesekkür ediyorum. Baskanimiz Ahmet Agaoglu’na ve yönetim kuruluna da bize sagladiklari ortam ve enerji için tesekkür ediyorum. Ertugrul Dogan’a bize sagladigi ortam maddi manevi destekleri ve enerjisi ile tesekkür ediyorum. Beni buraya transferimde ikna ederek getirdi. Iyi ki getirmis. Onun için bu duygulari karsilikli yasadik. Bütün dünyadaki Trabzonsporlulara sezon basinda da söyledigimiz gibi iyi ki Trabzonspor var dedirtmek istiyoruz demistik. Bugün geldigimiz nokta da bu. Emek veren çimcisinden çaycisina kadar ve özellikle taraftarimiz sene basindan itibaren takimimizla çok güzel bir enerji olusturdu. Savunmayi hücumu beraber yaptik. Onlarin yasadiklari birçok geçmisten kalan olumlu olumsuz duygulari var. Bu sampiyonlukla beraber bu duygularinin da daha iyi bir sekilde dengelenip oturacagini da düsünüyorum. Onun için bütün Trabzonspor sevdalilarina hayirli olsun. Simdi önümüzde bir kupa daha var. Ona odaklanacagiz. Iki gün izin yapip yorgunluklarimizi atip kupadaki hedefimize ulasmaya çalisacagiz" ifadelerini kullandi.

“Üretmeye ve yarismaya devam edecegim”

Türk futbolunun her kademesinde çalistigini ve oynadigini hatirlatan Abdullah Avci, “Yardimci asistan koçlugu, altyapilarda teknik sorumluluk yaptim, genç milli takimlarda çalistim, 2. ligden bir takimla lige çiktim, A Milli takimi çalistirdim. Bu bence hayatta biraz dogru dürüst ve samimi sekilde davraniyorsan hayat sana firsatlar veriyor. Bugün için itibariyle Trabzonspor’da Süper Kupa’yi yasadim, simdi Süper Lig’i yasadim. Umarim Türkiye Kupasi’nda da yasayacagiz. Baskan bana ‘6 ayda bir kupa aliyorsun’ diyor. Ben de, ‘20 sene çalistim, belki de simdi karsiligini aliyorum’ demistim. Abdullah Avci ekibiyle beraber çalismaya ve üretmeye devam edecek. Çalismadan, üretmeden, iletisim kurmadan hiçbir karsiligi yok. Bu oyun artik yerinde durmuyor. Ahmet’in çikip yerine Mehmet’in girdigi bir organizasyondur. Kulübün içi de sahanin içi de bir organizasyondur. Ben de bununla ilgili devamli kendimi ekibimle beraber gelistirmeye çalisiyorum. Eger bir gün bunu hissetmezsem o zaman çekilirim. Üretmeye ve yarismaya devam edecegimi düsünüyorum” seklinde konustu.

Öte yandan Abdullah Avci’nin basin toplantisi sirasinda bordo-mavili futbolcular ellerinde su siseleri ile basin toplantisi odasina girerek teknik direktörlerini islatti ve onunla birlikte tezahüratlarda bulunarak sampiyonlugu kutladi.

Kaynak: İHA