Felipe Sanchez Mateos Açiklamasi 'Sonuçtan Bagimsiz Olarak Oyundan Memnunuz'

Besiktas deplasmaninda 4-1 maglup olan Alanyaspor’da Teknik Sorumlu Felipe Sanchez Mateos maçin ardindan skordan bagimsiz olarak oyundan memnun olduklarini söyleyerek, “Besiktas bugün geriden pasla çikmamiza engel olamadi" diye konustu.

Süper Lig’in 32. haftasinda Besiktas deplasmaninda 4-1 maglup olan Alanyaspor’da Teknik Direktör Felipe Sanchez Mateos maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Mateos, “Bugün sonucu ele aldigimizda, kirilma anlarindaki bireysel performanslar belirleyici oldu. 90 dakikanin tamaminda sonuçtan memnun degiliz ama takimin gösterdigi kolektif hareket ve tempodan memnunuz. Maçin basinda çabuk bir gol yedik ve sonrasinda çok çabuk sekilde, klasiklesmis futbolu oynadigimizi düsünüyorum. Takimin gösterdigi reaksiyon, Alanyaspor’un klasiklesmis futbolunu sahaya yansitmasini sagladi. Ikinci golü yedik ve sonra da geriden oyun kurulumunda bireysel hatadan 3. golü yedik. Sonuçtan bagimsiz olarak takimin performansindan memnunuz. Oyunu domine ettigimizi düsünüyorum. 40 bin kisi karsisinda, rakip yeni hocasiyla sahadaydi. Böyle bir atmosferde, klasiklesmis oyunumuzu oynamak bize mutluluk verdi” ifadelerini kullandi.

“Bireysel kalite farklilik olusturabiliyor”

3 büyük takim karsisinda alinan maglubiyetler hakkinda da konusan Felipe Sanchez Mateos, “Özellikle 3 büyüklere karsi kaybettik. Bizim bir oyun anlayisimiz ve sahaya yansitmak istedigimiz fikirlerimiz var. Bunu birçok kez iyi, bazen de kötü yapiyoruz. Bu maç özelinde konusursak, bireysel kaliteler öne çikti diyebiliriz. Bugün genç oyuncularimiz sahadaydi. Fatih ve Furkan’in karsisinda Premier Lig’den gelen Batshuayi vardi. Bu noktalarda, büyük takimlara karsi aldigimiz maglubiyetlerde bireysel kaliteler fark olusturuyor diyebilirim” dedi.

Sahaya yansitmak istedikleri futbolda farkli opsiyonlari oldugunu da söyleyen Mateos, “Konyaspor’a karsi A planiyla galip geldik yani su anda uyguladigimiz planla. Bizim B planimiz da elbette var, bu da A planini sürekli gelistirmek. Geriden oyun kurmayi sürekli üstüne koyarak ilerletmeye çalisiyoruz. Daha iyi pas açilarini, hangi ayakla kontrol etmeleri gerektiklerini de çalisiyoruz. Bizim oyuna kattigimiz, takima kazandirdigimiz Türk oyuncular bu sekilde deger kazandilar. Fatih ve Furkan’in bu sekilde gelismesi, tamamen bu oyuna bagli diyebilirim. Futbolcularimiz çok çalisiyorlar, elinden geleni yapiyorlar. Bu maçta sadece 3. golde geriden oyun kurma konusunda hata yaptik ve gol yedik. Besiktas bizim oyun kurmamiza engel olamadilar. Bu durum da sürekli onlari zorladi ve baski seklini degistirdiler. Geriden çikislarda takim olarak hata yapmadik aslinda” açiklamasini yapti.

"Besiktas’a karsi aciz durumda olmadik"

Maçta çok zorlanmadiklarini yineleyen Felipe Sanchez Mateos, "Maçin tamamina baktigimizda çok zorlandigimizi düsünmüyorum, Besiktas’in bize sikinti olusturdugu bir nokta yok diye düsünüyorum. Besiktas’in duran toplarina baktik. Sadece Trabzonspor maçini degil, diger maçlari da defalarca analiz ettik. Hatta Valerien Ismael’in West Bromwich’teki maçlarini da izledik ve çalistik. Ilk gol hatadan geldi, ikinci gol taçtan geldi. Üçüncü golde bir oyuncumuzun ofsayti bozdu. Dördüncü golü de normal çalistik. Duran toplari çalistik ama burada Besiktas’a karsi aciz durumda oldugumuzu düsünmüyoruz" dedi.

Besiktas’tan kiralik giden Ahmet Gülay hakkind ada konusan Mateos, "Ahmet Gülay’in müthis bir futbolcu oldugunu düsünüyorum. Karakteri de çok iyi. Sürekli isini yapmaya çalisan bir profesyonel ancak birden fazla sakatligi oldu. Sahaya döndü ve genç milli takima da seçildi. Su anda takimla beraber antrenman yapiyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA