Erzincan'da Karate Grup Müsabakalari Basladi

Erzincan’da, 6 ilden 90 sporcunun katilimiyla Anadolu Yildizlar Ligi karate grup müsabakalari basladi.

Anadolu Yildizlar Ligi karate grup müsabakalari programi çerçevesinde Erzincan’in ev sahipliginde gerçeklesen Anadolu Yildizlar Ligi karate grup müsabakalari Trabzon, Giresun, Erzurum, Tokat, Rize ve Erzincan’dan olmak üzere 90 sporcunun katilimiyla Merkez Spor Salonu’nda basladi.

Seremoniye ellerinde "Kadina siddet insanlik suçudur" yazili pankartla çikan sporcular izleyenler tarafindan alkislandi. Müsabakalarda, kata ve kumite dalinda sporcular kiyasiya mücadele ederek dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi. Rakibine zaman zaman maglup olan sporcularin üzülmeleri ise kameralara yansindi. Oynanan müsabakalari tribünden izleyen sporcularin arkadaslari ise büyük bir heyecanla kenardan onlara moral verdi.

Açilis seremonisinin ardindan, 3 gün gerçeklesecek olan müsabakalar hakkinda açiklamalarda bulunan Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürü Volkan Burak Mumcu, müsabakalara katilan sporculara basari dileyerek, “Müsabakalarimiz 81 ilde 15 bransta yapilmakta. Bu yapilan branslar arasinda Anadolu Yildizlar Ligi’nin amaci, sizlerin hem gittiginiz sehri tanimasi hem orada kültürel faaliyet yapmaniz hem de kardeslik içerisinde çok güzel bir müsabaka gerçeklestirmenizdir. Biz karate bransini biliyoruz. Kardesligin sporu olarak taniyoruz. Dostlugun, centilmenligin sporu olarak taniyoruz. Hepiniz hos geldiniz. Kazasiz belasiz centilmence müsabakalar diliyorum” dedi.

Öte yandan, kata dalinda dereceye giren sporculara, Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürü Volkan Burak Mumcu ve beraberindekiler tarafindan madalyalari verildi.

Kaynak: İHA