Türkiye Hentbol 1. Ligi'ne Yükselen Takimlar Belli Oldu

2021-2022 Hentbol Sezonu Kadin ve Erkek 2. liglerinde final grubu maçlari 4-8 Nisan tarihlerinde oynanan maçlar ile tamamlandi ve 1. Lig’e yükselen takimlar belli oldu.

Sinop’ta 85. Yil Kemalettin Sami Pasa ve Merkez Spor Salonu’nda oynanan Kadinlar 2. Lig Final Grubu maçlari sonunda gruplarinda ilk iki sirayi alan Çaykur Rizespor, Samsun GSK, Eskisehir Hentbol ve Necatibey Ortaokulu takimlari Türkiye Hentbol 1. Ligi’ne yükselme basarisi gösterdiler.

Bu dört takim, 2. Lig siralamasini belirlemek için Final Four müsabakalari oynanacak. Final müsabakalari 22-23 Nisan 2022 tarihlerinde Ankara’da yapilacak.

Erkeklerde de 1. Lig’e 6 takim yükseldi

Ankara THF ve Mamak Basak GSM spor salonlarinda oynanan Erkekler 2. Ligi Final Grubu maçlari sonunda ise gruplarini ilk üç sirada bitiren Yozgat Bld. Bozok Hentbol, İçel Idman Yurdu Hentbol, Çaykur Rize GSK, Konya Büyüksehir Bld, Rize Bld. ve Dikili Bld. takimlari Türkiye Hentbol 1. Ligi’ne yükseldi.

Final gruplarinda ilk 2 sirayi alan toplam dört takim Final Four grubunda mücadele edecek. Gruplarinda 3. sirada yer alan Çaykur Rize GSK ile Dikili Bld. takimlari ise 5-6’lik müsabakasi oynayacak. Final müsabakalari 26-27 Nisan 2022 tarihlerinde Amasya’da yapilacak.

Kaynak: İHA