Gençler Ve Yildizlar Dünya Eskrim Sampiyonasi'nda Tarihi Basari

Birlesik Arap Emirlikleri ev sahipliginde devam eden Gençler ve Yildizlar Dünya Eskrim Sampiyonasi’nin yedinci gününde genç kadinlar epede piste çikan milli eskrimci Aleyna Ertürk, bronz madalya kazanarak bu kategoride Türk eskrim tarihinin bugüne kadar ki en iyi dünya derecesini elde etti.

Dubai’de bronz madalyaya uzanan mücadelesinde bugün Aleyna Ertürk, basarili pul müsabakalarinin ardindan tablo-128’de Çek sporcu Gabriela Aigermanova’yi 14-13, t-64’te Kanadali Marie Frederique Millette’yi 15-13, t-32’de Italyan Gaia Caforio’yu 15-12 ve t-16’da karsilastigi Ukraynali rakibi Emily Conrad’i 15-9 maglup ederek çeyrek finale yükseldi. Ertürk, çeyrek finalde Polonyali Kinga Zgryzniak’i da 14-13 yenerek adini yari finale yazdirdi. Yari final maçini Israilli Nicole Feygin’e karsi 15-5 kaybeden Ertürk, sampiyonayi üçüncü sirada tamamlayarak bronz madalya elde etti.

Organizasyonda bugün ayni zamanda Halis Efe Elibol 39., Berra Sonyüksek 79., Damlanur Sönmüs 84., Cengizhan Öner 110., Emir Akal 117. ve Kayra Naz Özcan 134. oldu.

Sampiyona yarin yarin yildiz kizlar ve erkekler epe karsilasmalariyla devam edecek.

Kaynak: İHA