Rizeli Kadin Basketçiler Süper Lig Yolunda

Kadinlar Basketbol Ligi ekiplerinden Rize Belediyesi Kadin Basketbol Takimi Play-off’u garantileyince gözler Süper Lig’e çevrildi.

Kadinlar Basketbol Ligi ekiplerinden haftalar öncesinden play-off’u garantileyen Rize Belediyesi, cumartesi günü evinde oynayacagi sezonun son maçi olan Çesme Basketbol maçi hazirliklarini sürdürüyor.

Rize Yenisehir Spor Salonunda gerçeklesen antrenman öncesinde konusan Rize Belediyesi Kadin Basketbol Takimi Bas Antrenörü Mehmet Kaputoglu, imkansiz denileni basardiklarini söyledi.

Kaputoglu “Bu yolun sonu sampiyonlukla Süper Lig neden olmasin?” dedi.

Kaputoglu “Normal sezonun son maçinda ilk olarak Çesme maçini kazanip sezonu 4. olarak tamamlamak ve play-offlara lig 4.’sü olarak yer almak istiyoruz. Ardindan ise çeyrek final, yari final ve finali hedefliyoruz. Süper Lig olur mu bilemem ama bu yolun sonu neden Süper Lig olmasin? Uzun bir sürecin ardindan son haftaya geldik. Cumartesi günü sahamizda Çesme Basketbol ile oynayacagiz. Ligde su an 4. siradayiz ve Izmir ekibini de maglup etmemiz halinde play-offlara lig 4.’sünü olarak katilmaya hak kazanacagiz. Sezona baslarken biz play-offlara kalabilmekten önce düsmemeyi hedefliyorduk. Ligimizde 16 takim var. Samsun temsilcisi mali durumu nedeniyle kötüydü. Ondan sonra en düsük bütçeli takim bizdik. Ilk olarak düsmemeyi hedefledik. Sonra baktik isler iyi gidiyor ve play off’u hedef olarak belirledik. Buralara kadar gelmek büyük basari idi. Ancak bundan daha büyük basari çeyrek, yari final ve finale yükselmektir. Simdi de Allah nasip ederse finali düsünüyoruz. Süper Lig olur mu bilemiyorum ama buraya kadar getirmisken finali ve kupayi görmeden bitirmeye niyetimiz yok. Elimizden geldigince basarmaya çalisacagiz. Insallah basaran ve kazanan da biz olacagiz” seklinde konustu.

Cumartesi günü oynanacak Çesme maçi ile Çarsamba günü Rize’de oynayacaklari play-off ilk maçinda yine taraftari yanlarinda görmek istediklerini kaydeden Kaputoglu, “Maçlarimizda taraftarlarimiz bizi hiçbir zaman yalniz birakmadi. Her geçen hafta taraftarlarimizin sayisi artti. Çok elit bir taraftarimiz var. Nerede ne zaman ne tepki vereceklerini, nerede destek vereceklerini çok iyi bilen bir taraftarimiz var. Bize biraz itici güç oluyorlar. Bu hafta da bizleri yalniz birakmamalarini istiyoruz. Ardindan play-off maçlari ile çeyrek final, yari final ve final maçlarinda onlara çok ihtiyacimiz olacak. Oyuncularimizla taraftarimizla kulübümüzle hep birlikte basaracagimiza inaniyorum” diye konustu.



Kaptan Arzu Asiye Özdemir takim arkadaslarina güveniyor

Takim kaptani Arzu Asiye Özdemir ise ilk kez yer aldiklari liglerde hem geçen sezon hem de bu sezon güzel isler yaptiklarinin altini çizerek ve beklentilerin çok üzerine çiktiklarini ifade etti.

Takimdaki uyum süreciyle yakalanan birlikteligin inançla beraber basariyi da beraberinde getirdigine vurgu yapan Kaptan Özdemir, “Biz geçen sene kurulduk. Geçen sene de bu takimdaydim ve geçen sene de çok güzel isler yaptik. Bu sezonda beklemedigimiz bir mücadele sergiledik. Inancimizdan hiç vazgeçmedik. Allah nasip ederse kupayi Rize’ye getirmek ve Süper Lig’e yükselmeyi arzuluyoruz. Yeni takim olsak da arkadaslarimizin hepsi profesyonel takimlarda yer aldiklarindan ve profesyonelce düsünüp o sekilde hareket ettiklerinden çok güzel bir uyum ortamiyla birliktelik sagladik. Ve bu birliktelikle beraber arkadasliktan öte aile ortami içerisindeyiz. Bu da bize hem geçen yil he bu yil basarinin kapisini ardina kadar açti. Insallah geçen yil yükseldigimiz bu ligde ilk sezonumuzda basariya ulasip Rize’yi Süper Lig’e çikarmak istiyoruz. Evimizde cumartesi günü oynayacagimiz Çesme maçimizla birlikte Çarsamba günü yine evimizde oynayacagimiz Süper Lig’in ilk kapisi olacak Play-Off maçinda tüm taraftarlarimizi salona ve destege davet ediyoruz. Biz taraftarimizla daha güçlüyüz. Birçok maçi geriden gelsek de taraftarlarimizla kazanmayi basardik, yine onlarin destekleriyle Süper Lig’e yükselmeyi arzuluyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA