Imam Ile Hristiyan Ilahi Korosu Ögrencisinin Oynadigi Masa Tenisinde 'Hosgörü' Kazandi

Mardin’de Dünya Masa Tenisi Günü kutlamalari münasebetiyle imam ile Hristiyan ilahi korosu ögrencisi, kilisede, camide ve kent meydaninda masa tenisi oynadi. Oyunun kazanani ise dostluk, baris ve hosgörü oldu.

Her yil 6 Nisan’da Dünya Masa Tenisi Günü münasebeti ile Mardin’de çesitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yil düzenlenen etkinlik normalinden farkliydi. Iki farkli din mensubu olan Imam Hatip Ramazan Atasever ve Hristiyan ilahi korosu ögrencisi Iliyo Akyüz, dini kiyafetleri ile ilk önce Kirklar Kilisesi bahçesinde kurulan masa tenisinde maç yapti. Ardindan tarihi Latifiye Camii bahçesinde tekrardan bir araya gelerek orada da bir maç yapti. Daha sonra Mardin’in adeta bir açik hava müzesini andiran manzarasi önünde kent meydaninda bir maç daha yaptilar. Oynanan bu 3 maçin ardindan kazanan dostluk, baris ve hosgörü oldu.

Gençlerin bütün spor dallarinda spor yapmalari için çaba sarf ettiklerini belirten Gençlik Spor Sube Müdürü Serhat Çakir, “Gençlerimizin sosyal medya bagimliligindan ve diger bagimliliklardan kurtulmasi için spor yapmalarini öneriyor ve tesvik ediyoruz. Mardin hosgörü kenti olmasi münasebetiyle bugün farkli iki dine mensup din adamlarimizla böyle bir organizasyon tertip ettik. Kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.

Masa tenisi milli takim antrenörü Izzettin Atasever, Mardin olarak kizlarda Süper Lig’de 1 takim ve erkeklerde 2’nci Lig’de bir takimlari oldugunu söyleyerek Mardin masa tenisi olarak Türkiye’de söz sahibi olduklarini ifade etti.

Bugün bütün dünyada oldugu gibi Mardin’de de Dünya Masa Tenisi Günü’nün kutlandigini aktaran Atasever, “Bu etkinlikte dinlerin ve dillerin, hosgörünün sehri olan Mardin’de, Hristiyan dinine mensup ilahi korosu ögrencisi ile bir imami bir araya getirdik ve masa tenisi oynattik. Bu, Mardin’e özgü bir sey. Kazanan dostluk, baris ve masa tenisi oldu” diye konustu.

Dünya masa tenisi gününü kutlayan Imam Hatip Ramazan Atasever ise bu konuda gençleri tesvik etmeleri gerektigini söyledi.

Atasever, “Spor konusunda efendimiz Hazreti Muhammed (sav) hadis-i seriflerinde ‘çocuklariniza ata binmeyi, yüzmeyi ve ok atmayi’ tesvik etmislerdir. Biz de bu baglamda bu güzel günde de bu tesviki yapmaya çalisalim. Bugünün de hayirli olmasini temenni ediyorum. Bugünün insallah gençlerimizin spora olan bagimliligini da, spor yaparak vücudun sihhat bulmasi anlaminda güzel seylere vesile olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Sporun birlestirici gücünü hatirlatan Hiristiyan ilahi korosu ögrencisi Iliyo Akyüz, “Dünya Masa Tenisi Günü kutlu olsun. Mardin’in dinler ve diller sehri olmasi, insanlarin bir arada yasamis olmasi, özellikle de sporda bizi bir araya getirmis olmasi bizi çok mutlu ediyor. Bugün de sporun birlestirici gücü vasitasiyla bizleri tekrardan bir araya getirmis bulunuyor. Bundan çok büyük bir keyif aliyoruz, gurur duyduk. Bu etkinligi tekrardan gerçeklestirmis olmamiz bizi oldukça sevindirdi” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA