Yeni Malatyaspor, Genel Kurul'a Gidiyor

Yeni Malatyaspor’da Olaganüstü Genel Kurul karari alindi. Kulüp baskani Adil Gevrek aday olmayacagini açikladi.

Yeni Malatyaspor Baskani Adil Gevrek yaptigi yazili açiklama ile 24 Nisan 2022 tarihinde Olaganüstü Genel Kurul karari aldiklarini ve genel kurulda aday olmayacagini açikladi.

Yaklasik 8 yildir Yeni Malatyaspor’da baskanlik görevini sürdüren Gevrek 24 Nisan’daki Genel Kurul’da aday olmayacagini belirttigi açiklamasinda, "2014 yilinin Haziran ayinda çikmis oldugumuz bu dava yolunda, çok yipranacagimizi bilerek ve buna talip olarak çiktik. Dogdugumuz topraklara, özlenen futbol heyecani geri getirilmeli düsüncesiyle bu zorlu mücadeleye girme karari aldim. Malatya futbolu 2. Ligd’e olmamali, yeniden Süper Lig’e hatta UEFA’ya gidebilmeli ve ben bunun hayaliyle bu göreve talip oldum. Biliyorum ki ben bu düsüncelerimi o günlerde dostlarimla büyüklerimle paylastigimda, yüzlerinde bir tebessümle onlar dahi bunun olacagina ihtimal vermiyorlardi. Dogruydu kolay degildi ama Malatyali olmanin vermis oldugu gurur ve azimle göreve talip olduk" dedi.



"8 yilda büyük basarilara imza attik"

8 yilda büyük basarilara imza atiklarini kaydeden Gevrek, "8 yil içinde çok büyük basarilar bizlere nasip oldu. Bildiginiz üzere 2014-2015 sezonu sonu 2.lig sampiyonlugu , 2016-2017 sezonu 1.lig sampiyonlugu , 2018-2019 Sezonu sonu UEFA Avrupa Ligi mücadelesi derken 5 Sezondur Malatya futbolu, mazisine ve ismine yakisir bir sekilde ait oldugu Süper ligde temsil edildi. Görev süremiz boyunca en önemli hizmet kriterimiz finansal disiplinden taviz vermeden , borç yükü olusturmadan , sürdürülebilir bir ekonomik yapiyla Kulübümüzün ayakta kalmasi oldu. Bu amaçla, özellikle Sehrimizin dinamiklerini çok yormadan ,en önemli gelir kaynaklarimizin Naklen yayin, sponsorluk ve Futbolcu Bonservis gelirleri üzerine olusturulan kisitli bütçelerle ligde mücadele etmeye çalistik. 2019-2020 sezonu öncesinde bunu basarili ve borçsuz bir sekilde gerçeklestirdigimiz, tüm Malatya kamuoyunun bildigi bir gerçektir" ifadelerini kullandi.

Kulübün içerisindeki bulundugu mali tabloya da deginen Gevrek, "Pandemi dönemi ile birlikte ekonomik açidan küresel bir krizin basladigi bir dönemde, sehrin dinamiklerinden çok büyük destekler alan diger sehir takimlariyla mücadeleye ve rekabete devam edebilmek için ilk defa 2019-2020 sezonu sonunda sehrimizin büyüklerinin kapilarini çalarak, rekabet ettigimiz takimlarin aldigi desteklere nazaran çok düsük ölçülerde destek istedik. O günün sartinda bu desteklerin verilmemesi halinde 2-3 sezon sonra kulübümüzün önünde olusabilecek borç yükü noktasinda uyarilarda bulunmak adina her siyasimize kayit altina alinmasi ve olayin ciddiyetinin bilincinde olunmasi adina birer mektup yazarak kendileriyle paylastim. Kendileriyle paylasirken de özellikle dile getirdigim konular kulübümüzün en önemli geliri olan naklen yayin gelirinin yayinci kurulusun indirim talebi ve TFF’nin bunun kabul etmesi sonucu kulübümüz çok ciddi bir gelir kaybi yasadigi, yabanci futbolcularin sözlesmelerinin tamaminin döviz üzerinden oldugu döviz kurundaki yükselmenin çok ciddi bir kur farki olusturdugu, yabanci futbolcu ihtarlarinin bulundugu bu ihtarlarin zamaninda ödenmemesi halinde tek tarafli fesihlerin olacagi ve bu durumun sonunda Kulübümüzün FIFA nezdinde çok ciddi tazminatlar ödemek zorunda kalacagi, bugün bu rakamlarin ödenmemesi halinde maksimum 2 yil sonra bu rakamin 10 katinin ödenmek zorunda kalacagi konulardi. Gelinen noktada gerek 2019-2020 sezonu sonunda özellikle yabanci futbolcularin tek tarafli fesihleri sonucu CAS nezdinde kabul görünen fesih tazminatlari, gerek hali hazirdaki futbolcularimizin biriken tahakkuk etmis alacaklari, kur farklari, naklen yayin gelirlerindeki düsüs gibi olumsuz parametreler sebebiyle kulübümüz ekonomik anlamda çok ciddi bir darbogazdan geçmeye çalismaktadir. Bu durum halihazirda asilabilir bir seviyede iken çok acil bir sekilde sehrimizin siyasilerinin, is adamlarimizin Yeni Malatyaspor etrafinda kenetlenerek, bu sehre olan vefa borcunun ödenmesi maksadiyla destek vermeleri elzemdir" seklinde konustu.



"Bundan sonra da Yeni Malatyaspor Kulübü’nün emrinde ve yaninda olacagim"

Görev süresi içerisinde kendine destek veren herkese tesekkür ederek helallik isteyen Gevrek 24 Nisan’daki Genel Kurul’da aday olmayacagini ifade ederek, "Bugüne kadar vermis oldugum tüm mücadeleyi Malatya futbolunun iyiligi adina verdigimin, tartismalar yasadigim sehrin ileri gelenleriyle bugün problemli olmamin tek sebebinin Malatya futbolunun iyiligi adina oldugunun bilinmesi tek arzumdur. Kulübümüzün gelmis oldugu duruma yürekten üzülen taraftarlarimizdan haklarini helal etmelerini istiyorum. 8 yil boyunca beraber yol yürüdügüm bana inanan ve destek olan tüm yöneticilerimize , kulüp personeline tesekkür ediyor, haklarini helal etmelerini istiyorum. En az benim kadar bu süreçte yipranan , zaman ayirip ilgilenemedigim çocuklarima ve aileme çok tesekkür ediyorum. Benim bu hayattaki en büyük sevdam Yeni Malatyaspor’dur. Ben sevdamdan vazgeçmem, vazgeçmeyecegim. Bundan sonra da Yeni Malatyaspor Kulübü’nün emrinde ve yaninda olacagim. Kulübümüz menfaatleri dogrultusunda aday olmayacagimi belirterek , 24 Nisan 2022 tarihinde Olaganüstü Genel Kurul yapma karari aldigimizi kamuoyuna ilan ederiz" diye konustu.

Kaynak: İHA