Trabzonspor, Bu Sezon Sadece Iki Hafta Ayni Kadroyla Sahaya Çikabildi

Trabzonspor bu sezon Spor Toto Süper Lig’de oynadigi maçlarin sadece ikisinde ayni kadroyla sahaya çikabildi. Avci, sürekli degisim gösteren kadrosuyla zirvede yer almasini bildi.

Spor Toto Süper Lig’de 71 puanla en yakin rakibi Konyaspor’a 13 puan fark atan lider Trabzonspor, bu sezon oynadigi 31 maçta sadece iki hafta ayni kadroyla sahaya çikabildi. Bordo-mavililer, bu sezon ligin ilk iki haftasinda oynadigi Yeni Malatyaspor ve Sivasspor maçlarinda ayni kadroyla sahada yer alirken geri kalan haftalarda ise farkli ilk on birlerle sahaya çikmak durumunda kaldi.

Sakatliklar ve cezalar etkili oldu

Trabzonspor’un bu sezon farkli kadrolarla sahaya çikmasinda en önemli etkenlerin basinda yasanan sakatliklar oldu. Buna cezali oyuncular eklense de sakatliklar Karadeniz ekibinin adeta kabusu oldu. Edgar le ve Gervinho sezonu kapatti. Bordo-mavililer bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 31 maçi geride birakti. Trondsen 22, Koita 18, Dorukhan 14, Hamsik 14, Nwakaeme 10, Djaniny 8, Abdulkadir Ömür 7, Peres 8, Ismail Köybasyi, Hugo 4 ve Bakasetas 3 maç kaçirdi. Cezasi nedeniyle Ugurcan Çakir ise iki maç kaçirdi.

Gaziantep FK maçinda da 3 oyuncu görev alamayacak

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda Trabzonspor evinde Besiktas ile 1-1 berabere kaldi. Bu maçta Anastasios Bakasetas, Djaniny ve Manolis Siopis gördükleri sari kart sonrasi Gaziantep FK maçinda cezali duruma düstü. 3 oyuncu 8 Nisan Cuma günü oynanacak olan maçta forma giyemeyecekler.

En çok degisim savunmada yasandi

Trabzonspor’da en çok oyuncu sirkülasyonu savunmada yasandi. Bordo-mavili takim savunmanin saginda ve solunda sezon içerisinde ciddi sikintilarla karsi karsiya kaldi. Teknik Direktör Abdullah Avci, bu bölgelerde yasanan sikintiyi takim içerisinde gidermeye çalisti. Avci, savunmanin saginda Serkan Asan, Peres ve Dorukhan isimlerini degerlendirirken, savunmanin solunda ise Ismail Köybasi, Trondsen, Denswil ve Puvchacz isimlerini kullandi. Savunmanin göbeginde ise Edgar le, Hugo, Hüseyin, Ahmetcan Kaplan, Denswil isimlerini degerlendirdi.

Bu sezon Trabzonspor’un savunma hattina adeta nazar degdi. Sezon basindan beri sergiledikleri performansla mükemmel bir uyum yakalan Edgar le ve Vitor Hugo ikilisi sezonu tamamlayamadi. Bordo-mavililerin deplasmanda Altay’i 2-1 maglup ettigi maçta sakatlanan Edgar le sezonu kapatirken, ardindan ise Ziraat Türkiye Kupasi Çeyrek Final müsabakasinda 2-0’lik Antalyaspor karsilasmasinda ise Vitor Hugo sakatlanarak sahalardan uzak kaldi.

Son haftalarin degismez ismi Siopis oldu

Bordo-mavililerde, joker oyuncu olarak kullanilan Siopis, takimin degismez ismi oldu. Orta sahadaki performansiyla dikkatleri üzerine çeken Yunan oyuncu, Abdullah Avci’nin bu bölgedeki degismez ismi oldu. Siopis, son 8 maçta ilk on birde sahaya çikarken bu maçlari tamamladi.

Kaynak: İHA