Cihat Arslan Açiklamasi 'Bizim Adimiza Zor Bir Süreç Yasaniyor'

Basakehir deplasmaninda 1-0 maglup olan Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Cihat Arslan maçin ardindan konustu. Zor bir süreç yasadiklarini söyleyen Arslan, “Bir ümitsizlik var. Düsersiniz, çikarsiniz ama sahada olmaniz lazim” dedi.

Süper Lig’in 31. haftasinda Basakehir’e 1-0 maglup olan Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Cihat Arslan maçin ardindan konustu.

Takimin ligdeki pozisyonu nedeniyle takim içinde bazi seylerin zor oldugunu söyleyen Arslan, "Sikayet etmiyorum ama gerçekleri de paylasmak lazim. Milli maç arasinda dagilma yasadik. 8-10 gün boyunca oyuncularla birlikte antrenman yapamadik. Ilk 15 dakika çok kötüydük. Burada Ertaç’in bireysel çabalariyla oyunda kaldik. Golü yedikten sonra Basaksehir temposunu düsürdü, biz de cesaretlendik. Ilk yarida üretken olmayan bir oyundu. Ikinci yarida oyuna müdahil olmak istedik ama Basaksehir’in pozisyonlari vardi. Ertaç’in durumu bugün üst düzeyde. Kirilmalar yasanabilir. Ümitsizlik var. Düsersiniz, çikarsiniz ama sahada daha fazla olmaniz lazim. Çocuklari suçlamiyorum ama organizasyonda sikinti olunca ister istemez bu durum dogal oluyor. Ikinci yarida fark da olusabilirdi. Sonra genç çocuklara yöneldik. Altyapidan oyunculara firsat vermek istedik. Dicko, Kenan oldukça iyi oynadi. Kenan, Trezeguet’ye karsi iyi oynadi. Campi iyiydi. Bu oyunculara ayri tesekkür etmek istiyorum" diye konustu.



"Belki biz de gidecegiz"

Yeni Malatyaspor açisindan sürecin zor oldugunu söyleyen Cihat Arslan, "Süreç zor. Hafta içinde sag bek Mehdi de sözlesmesini feshetti. Sadik’in söyledigi önceki problemlerde ben yoktum ama su andaki problemleri herkes biliyor. Malatya, Türkiye’nin en önemli sehirlerinden birisi. Biz ayakta kalmaya çalisirken, önümüzdeki seneyi de planliyoruz. Bu oyuncularin belki yüzde 50’si gidecek. Belki biz de gidecegiz. Minour oyundan alindigindan dolayi biraz tepkiliydi. Büyük takimlarda olsa özel seyircisi olabilecek bir oyuncu. Tabii ki oyundan düsünce Minour açisindan biraz sikinti oldu. Ama bizden yana sikinti yok tabi" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA