Abdullah Avci Açiklamasi 'Umarim Ramazan Bayrami'nda En Geç Trabzonspor'un Sampiyonlugunu Kutlamis Olacagiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Besiktas maçini ardindan, "Umarim Ramazan Bayrami’nda en geç Trabzonspor’un sampiyonlugunu kutlamis olacagiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda Trabzonspor, Besiktas ile karsilasti. Müsabaka 1-1’lik esitlikle sonuçlandi. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, oyunlarin kazanmak için her seyi yaptiklarini belirterek, "Besiktas’in yeni teknik direktörü Valerian Ismael’in sahaya çikmasi muhtemel oyun planini anlamak için geçmiste çalistirdigi takimlari analiz ettiklerini söyledi.

Avci, söyle konustu: "Hoca degisikligi, Avrupa kupalari hedefi, hoca degisikliginde kendisini tekrar iyi hissettirme ve tekrar yarisin içerisine girme çabasi. Maça hazirlanirken hocalarinin son dönemde oynattigi formasyondan ve yaptigi açiklamalardan yola çikarak 3-4-3 sistemine göre hazirlandik. Hocanin bundan önceki çalistirdigi takimlarda savunmada ve hücumda neler yaptigina çalistik. Haftamizda çok iyi geçti. Ilk yari itibariyle oyun dalgali sürece girdi. Ilk yari Djaniny atsa belki öne geçecektik. Ikinci yari itibariyle golü bulduk. Bugün ki kilit nokta savunma arkasina kosulardi. Hüseyin’in pasiyla bunu yaptik. Ikiyi bulabilirdik ama rakibin de kaliteli ayaklari var, penalti kaçirdilar. Penalti mi degil mi tartisilir. Sonra golü buldular kirmizi kart oldu. Sonra firsatlar yakaladik son dakika direkten dönen bir top var. Oyun gitti geldi. Kazanmak istedik ama kazanamadik. Ligi domine eden bir takim olarak Istanbul’un üç büyük takimina karsi 3 galibiyet 3 beraberlik aldik. Kazansak da matemaiksel olarak iyi olacakti. Taraftarlarimiza tesekkür ediyorum beni bugün çok duygulandirdilar. Buraya gelip destek veriyorlar. Biz sonuna geldik, umarim Ramazan Bayrami’nda en geç Trabzonspor’un sampiyonlugunu kutlamis olacagiz. Rakip iyi bir rakip onlari da kutluyorum. Sezon basindan itibaren 8 tane farkli sol bek ile degisip oynadik, ligin en iyi stoper tandemini kaybettik. Sag da sol da ters ayakli oyuncular kullanmak zorunda kaldik mekanizmalar bozuldu ama hep ayakta kaldik. Eger bu stoperler ve sol bek rotasyonum bu kadar sikintili olmasaydi belki geçen ay sampiyonlugu ilan etmistik. Oyuncularim kazanmak için her seyi yaptilar. Ciddi bir puan farkiyla öndeyiz yolumuza devam ediyoruz. Rakibimize de basarilar diliyorum" dedi.

Çift vurus pozisyonunda kural hatasi olup olmadigiyla ilgili soruya Avci, "Hakem veya kararlar hakkinda çok konusmadim. Pozisyonu gördüm o tarz geri pas verilmeyen bin tane de pozisyon var. Olayi da baska bir yere çekmesinler" seklinde konustu.

Nwakaeme’nin ilk yari sonunda oyundan alinmasiyla ilgili Avci, su ifadeleri kullandi: "Performansa göre degerlendirme yapiyoruz. Oyun da bunlar var. Nwakaeme bu takimin en degerli oyuncularindan bir tanesi. Bazen hayal ettigin oyuncunun oyuna girmesini beklersin. Bizim yaptigimiz hamle de dogru çikti ve Cornelius’un yaptigi kosu sonucunda da golü bulduk."

Kaynak: İHA