Aydin Özel Basak Koleji Voleybol'da Türkiye 2'Ncisi Oldu

2021-2022 Sezonunda önce Aydin Okullar Arasi Küçük Kizlar Voleybol Il 2’ncisi olan ve ardindan da Mart ayi içinde Denizli’deki bölge sampiyonasinda ve 1-5 Nisan tarihleri arasinda da Konya’daki yari final müsabakalarinda sampiyon olarak Türkiye Finallerine katilmaya hak kazanan Özel Basak Koleji Türkiye ikincisi oldu.



25-30 Nisan tarihleri arasinda Çankiri’da düzenlenen Türkiye Sampiyonasinda birbirinden zorlu takimlarla mücadele eden Özel Basak Koleji, 1. ve 2. gün Samsun ve Tekirdag, 3. Gün ise Izmir temsilcilerini yendi. Final maçini ise Tokat temsilcisi Fevzi Çakmak Ortaokulu ile yapan Özel Basak Koleji, bastan sona kadar çok çekismeli geçen müsabakayi kaybederek Türkiye 2’ncisi oldu.

Final müsabakasindan sonra düzenlenen kupa töreninin ardindan bir degerlendirme yapan takim antrenörü Ünal Demir yaptigi açiklamada, “Çok ama çok mutluyum. Günlerce, aylarca yapilan çalismalarin, verilen emeklerin karsiliginin bugün burada Türkiye 2’ncisi olarak alinmis oldugunu görmek harikulade bir sey. Türkiye genelindeki 6 bin okulun arasindan 105 takimin katildigi bu zorlu ve her merhalesi ayri hikayelerle dolu yolculukta bölge müsabakalari, yari final grubu ve Türkiye Sampiyonasi’nda oynadigimiz müsabakalarin tamamini bir set dahi vermeden 2-0’lik setlerle kazanmis olmak ise bizim için en az Türkiye 2’ncisi olmak kadar gurur verici. Bunun iyi bir baslangiç ve gelecek senelerde de Aydin’a bir Türkiye Sampiyonlugu kazandirabilmemize vesile olacak olan güzel bir tecrübe oldugu ümidindeyim. Bu büyük basarinin ana yapi taslarindan olan basta Okul Müdürümüz Ferdi Karakas ve degerli okul idarecilerimiz olmak üzere takimda emegi çok olan ögretmenimiz Zuhal Nas Demir’e, yardimci antrenör arkadasim Bahadir Kum’a ve Mehmet Gündüz’e, bizi asla yalniz birakmayan enerji kaynagimiz velilerimize ayri ayri ve yürekten tesekkür ederim. Elde edilen basari hepimizin ortak basarisidir. Aydin’imiza armagan olsun” dedi.

Kaynak: İHA