Trabzon Tarihi Maçi Bekliyor

Spor Toto Süper Lig’de sampiyonluga kosan Trabzonspor, taraftari önünde Antalyaspor’u konuk edecek.

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda sampiyonluk dügümünün çözülmesi bekleniyor. Medical Park Stadi’nda saat 20.30’da baslayacak karsilasmayi hakem Atilla Karaoglan yönetecek. Ligde bitime 4 hafta kala Trabzonspor 76 puanla ilk sirada yer alirken, Fenerbahçe ise 11 puan geride 65 puanla 2. sirada bulunuyor. Bordo-mavililer, Fenerbahçe’nin bugün Gaziantep FK maçinda puan kaybetmesi halinde Antalyaspor maçini oynamadan bitime 3 hafta kala sampiyonluga ulasacak. Sari-lacivertlilerin, Gaziantep FK karsisinda galip gelmesi durumunda ise Fraport TAV Antalyaspor karsisinda alacagi 1 puanla Trabzonspor resmen sampiyonlugunu ilan etmis olacak.

Trabzonspor’da ameliyat olan Trondsen ve Bruno Peres, sezonu kapadi. Ziraat Türkiye Kupasi’nda Kayserispor ile oynanan karsilasmada sakatlanan ve ligde Adana Demirspor mücadelesinde forma giyemeyen Nwakaeme ile Hüseyin Türkmen ise takimdan ayri çalismalara devam ediyorlar.

Sahasinda yenilmedi

Trabzonspor, bu sezon iç sahada basarili bir performans ortaya koydu. Bordo-mavililer, sahasinda geçen sezonun 29. haftasinda 8 Mart’ta Alanyaspor’a 3-1 kaybettigi maçtan itibaren yenilgi görmedi. Karadeniz ekibi, söz konusu karsilasmanin ardindan sahasinda oynadigi 23 maçta 15 galibiyet, 8 beraberlik elde etme basarisi gösterdi. Trabzonspor, 2021-22 sezonunda iç sahada oynadigi maçlarda yenilmeyen tek takim konumunda yer aliyor.

Sehre akin ediyorlar

Sampiyonluk dügümünün çözülmesi beklenen haftaya Trabzonspor taraftarlari büyük ilgi gösteriyor. Seyahat firmalarinin ek seferler koydugu Trabzon’da, tarihi güne ve ana sahitlik etmek isteyen bordo-mavililer akin akin sehre geliyor. Pazartesi günü satisa çikan biletler aninda tükenirken, bu sezon Medical Park Stadyumu tam kapasiteye ulasacak. 41 bin 461 kapasiteli Medical Park Stadi’nin tamamen dolmasiyla birlikte stadyum disinda da bordo-mavililerin bu heyecani büyük bir çoskuyla yasamasi bekleniyor.

Abdullah Avci bir ilk yasayacak

Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, 15 yildir üst ligde teknik adamlik görevi yapiyor. Bu hafta oynanacak olan maçlarin ardindan sampiyonlugunu ilan etmesi beklenen bordo-mavililerde Avci da teknik adamlik kariyerinde bir ilk yasayacak. 2004-2005 sezonunda Galatasaray PAF Takimi ile teknik direktörlük görevine baslayan Medipol Basaksehir, A Milli Futbol Takimi ve Besiktas’i çalistiran Avci, ilk kez sampiyonluk sevinci yasamaya hazirlaniyor.

Kaynak: İHA