Pandemi Bitti, Sporcular Madalya Için Salonlari Doldurdu

Dünyayi iki yildir etkisi altina alan ve Türkiye’de de hayati durma noktasina getiren pandeminin sona ermesiyle sporcular, düzenlenecek sampiyonlarda madalya alabilmek için spor salonlarini tekrar doldurarak çalismalara basladi.

Çin’de iki yil önce baslayip tüm dünyayi kisa sürede etkisi altina alan korona virüs pandemisinin etkisini kaybetmesiyle iki yildir evlerine kapanan sporcular, tekrar spor salonlarini doldurdu. Pandemi sebebiyle iptal edilen sampiyonalarin bu yil tekrar düzenleneceginin açiklanmasi üzerine ilk olarak sporcular, Türkiye, Avrupa ve dünya sampiyonluklari için çalismalarina basladi.

Türkiye’de yaptiklari müsabakalarda derece elde eden tekvando sporculari da gelecek ay düzenlenecek Avrupa sampiyonasi için hazirliklarini sürdürüyor. Avrupa sampiyonasinda basarili olarak dünya sampiyonasi için kota elde etmeyi hedefleyen sporcular, bu amaçlari dogrultusunda antrenörleriyle birlikte çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

"Tek amacimiz çocuklari Avrupa ve Dünya sampiyonluklarina götürüp derece yaptirmak"

Tekvandoyu tabana yayarak daha fazla kitlelere ulasmak istediklerini söyleyen Kastamonu Tekvando Il Temsilcisi Ismail Arikan, "Yilladir bu isin içindeyiz. Alt yapidan alip yetistirdiklerimiz sporcularimiz var. Türkiye sampiyonu olmus uluslararasi maçlar, Dünya ve Avrupa maçlarina katilmis, Avrupa maçlarinda derece yapmis uluslararasi maçlarda derece yapip sampiyon olmus birçok sporcumuz var. Amacimiz tekvandoyu tabana yayarak daha fazla kitlelere ulasarak. Çocuklarimizi en iyi sekilde yetistirip ülkemizi dünya ve Avrupa sampiyonu olarak hatta Olimpiyatlarda en iyi sekilde temsil etmelerini saglamak. Bunun için gece gündüz demeden çalismalarimiza aktif bir sekilde devam ediyoruz. Bundan önce 3 yildir pandemi süreciyle ugrasiyorduk, kapali kaldik. Çocuklar spordan uzak kaldilar. Artik faaliyetlerimiz basladi, bundan sonraki amacimiz ilk yapilan sampiyonaya katilarak çocuklarimiz orada derece yapmalarini saglamak ve hem Avrupa hem de Dünya Sampiyonluklarina götürmektir" seklinde konustu.



Milli sporcu Fatih Hizli: "Amacim birinci olup Istiklal Marsi okumak"

12 yildir tekvando sporuyla ugrastigini söyleyen Fatih Hizli ise, "12 yildir tekvando yapiyorum. Milli sporcuyum. Türkiye sampiyonlugum var. 2014’te Azerbaycan’da Dünya Sampiyonluguna katildim. Üçüncü maçta yenildim. Hedefim tekrar Türkiye sampiyonu olup ülkemi temsil edip Istiklal Marsimizi uluslararasi arenada okutmak istiyorum. Çalismalarimi yapiyorum, Türkiye sampiyonluguna iyi hazirlaniyorum" diye konustu.



Milli sporcu Ayse Sila Kircaoglu: "Yarim kalan hikayemi tamamlamak istiyorum"

10 yildir sporla ugrastigini belirten Ayse Sila Kircaoglu da, "10 yildir tekvando sporuyla ugrasiyorum. Yildizlar kategorisinde Türkiye Sampiyonu oldum. Ondan sonrada Avrupa Sampiyonluguna gittim, orada tecrübesizlikten kaybettim. Hikayem orada yarim kaldi, çalismalarimi devam ettiriyorum. Insallah önümüzdeki sampiyonlukta basarili olup hem Avrupa’da hem de Dünya Sampiyonlugunda hedefim ilerlemek. 2017 yilinda Avrupa Sampiyonlugunda yarim kalan hikayemi tamamlamak istiyorum" açiklamalasini yapti.

Kaynak: İHA