Okul Sporlari Satranç Türkiye Birinciliginde Ödüller Sahiplerini Buldu

Sivas’ta 168 okul ve 600’ü askin sporcunun katilimi ile yapilan Okul Sporlari Satranç Türkiye Birinciligi Turnuvasinda dereceye giren ekipler ödüllerini aldi.

Sivas’ta Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdürlügü ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonunda, Türkiye Is Bankasi’nin katkilariyla gerçeklestirilen turnuva sona erdi.

Taha Akgül Spor Salonu’nda 25 Nisan Pazartesi günü 168 okul takimi ve 600’ü askin sporcunun katilimi ile gerçeklestirilen sampiyona bugün yapilan final müsabakalarinin ardindan tamamlandi. Final müsabakalarinin ardindan sampiyonanin kapanis programi gerçeklestirildi.

Sampiyonanin kapanis töreni Sivas Valisi Salih Ayhan, Türkiye Satranç Federasyonu yetkilileri, il protokolü ve sporcularin katilimiyla yapildi.

Ayhan: “Sporun kalbi Sivas’ta atiyor”

Kapanis töreninde konusan Sivas Valisi Salih Ayhan, turnuvaya katilanlara tesekkür ederek, “Sivas’ta bir hafta boyunca güzel anilar biriktirdiniz. Güzel tecrübeleriniz oldu. Hayat yolculugunuzda unutamayacaginiz bir nokta olduguna inaniyorum. Genç ve spor dostu bir sehiriz. Dolayisiyla sporun ve bütün branslarin kalbi Sivas’ta atiyor, atmaya da devam edecek. Ulusal uluslararasi müsabakalara ev sahipligi yapiyoruz, insallah yapmaya da devam edecegiz. Satranç Federasyonu ile güzel bir iliskimiz var. Güzel programlar icra ediyoruz. Hem resmi hem de özel müsabakalar yapiyoruz. Insallah yazin da Buruciye Medresesi’nde Buruciye Uluslararasi Satranç Turnuvasini temmuz sonu agustos basi gibi yapacagiz. Birçok sporcumuzu da yine misafir etmis olacagiz. Birçok ilimizden okulumuzdan buraya gelen, bu müsabakaya katki saglayan tüm çocuklarimiza tesekkür ediyorum” dedi.



Çorlulu: “Sporcular sampiyonluk mücadelesi verdi”

Türkiye Satranç Federasyonu Asbaskani Nilüfer Çinar Çorlulu ise, derece yapan sporculari tebrik ederek, “Türkiye Satranç Federasyonu olarak satranç sporunun ülke genelinde yayginlasmasi bunun yaninda ülkemizin en güçlü alt yapilardan birine sahip olmasi için çocuklarimiza ve okullarimiza özel önem veriyoruz. Bir hafta boyunca Sivas ilimizde 81 ilimizden, yüzlerce okulumuzdan binlerce erkek ve kiz takimi arasinda basarili olmus 200’e yakin okul takimimizi agirladik. 700’e yakin sporcumuz sampiyonluk mücadelesi verdi. Kategorilerinde dereceye giren takimlarimizi kutluyor, sampiyonamiza katilim gösteren tüm sporcularimiza tesekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Atilgan: “Satranç yüz binlere çocugumuzun hayatina dokunur hale geldi”

Is Bankasi Kurumsal Iletisim Müdürü Gül Meltem Atilgan da, daha fazla çocugun satranç sporuyla bulusmasi amaciyla Türkiye Satranç Federasyonu’na 2005 yilindan bu yana ana sponsor olarak destek verdiklerini hatirlatarak, her geçen gün satrancin daha genis kitlelere ulasmasindan büyük bir memnuniyet duyduklarini vurguladi. Satrancin yayginlasmasiyla beraber yüz binlerce çocugun hayatina dokunur bir spor dali haline geldigini ifade eden Atilgan, “Federasyon ile çiktigimiz bu yolda satrancin genis kesimlerde kolay ulasilabilir hale gelmesi için pek çok proje hayata geçirdik. Devlet okullarinda açilan satranç sinifi sayisi 30 bini asti. Artik ülkemizin dört bir yanindaki okullarda satranç siniflari var. ‘Gören Eller’ projesi kapsaminda görme engelli çocuklarimizin egitim gördügü okullarda satranç siniflari olusturuldu. Ayrica ceza ve infaz kurumlarina, sevgi evlerine satranç malzemesi destegi verildi.

Satranç ögrencilerin okul basarilarini ve egitim hayatlarini olumlu etkiliyor. Ulusal ve uluslararasi turnuvalarda mücadele eden sporcularimizin artan basarisi da bizi çok gururlandiriyor” diye konustu.

Konusmalarin ardindan dereceye giren ekiplere kupa, madalya ve çesitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: İHA