Okul Sporlari Satranç Türkiye Birinciligi Turnuvasi Gerçeklestirildi

Okul Sporlari Satranç Türkiye Birinciligi Turnuvasi, 168 okul ve 600’ü askin sporcunun katilimi ile gerçeklestirildi.

Sivas’ta Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdürlügü ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonunda, Türkiye Is Bankasi’nin katkilariyla gerçeklestirilen turnuvada sona yaklasildi. Taha Akgül Spor Salonu’nda 168 okul takimi ve 600’ü askin sporcunun katilim sagladigi Okul Sporlari Satranç Türkiye Birinciligi, bugün gerçeklestirilecek final müsabakalariyla sona erecek.

“Hedefim Türk Milli Takimi”

Sampiyonaya Agri’dan katilan Abdulkadir Aman, satrancin düsünme becerisini gelistirdigini vurgulayarak, “Satranca amcamla beraber bilgisayardan oynayarak basladim. Ilkokul ögretmenim Beyazit hocam, turnuva düzenleyerek beni tesvik etti. Ardindan ortaokula geçince Erhan ögretmenim, kendimi gelistirmeme ve Türkiye finallerine gelmemi sagladi. Satranç hem yeni arkadaslar tanimami hem de yeni kültürleri ögrenmemi sagliyor. Düsünme becerimi gelistirdigi için de okul hayatimda ve derslerimde basarili olmami sagliyor. Bir iki adim sonrasinda neler olabilecegini satranç sayesinde düsünebiliyorum. Daha fazla gayret göstererek milli takima gitmeyi istiyorum” seklinde konustu.



“Satrançta adimi duyurmak istiyorum”

Sampiyonaya Kayseri’den katilan Kadriye Nida Özer, adini satranç camiasina duyurup Avrupa sampiyonalarina katilmak istedigini belirterek, “Ilkokulda basladigim satranci gelistirdim ve turnuvalara katildim. Buraya takim arkadaslarimla birlikte derece yaparak geldik. Herkes turnuvaya derece yaparak gelmis, o yüzden daha heyecanli ve çekismeli oluyor. Satranç, derslerimde daha da dikkatli olmami sagliyor. Satrançta bir hamleyi yaparken daha sonraki hamleyi de düsünmeniz gerekiyor. Stratejik düsünme, matematikte de etkili oluyor. Satrançta adimi duyurmak, dereceler yapip Avrupa sampiyonalarina gitmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Satranç sayesinde hayatimda daha fazla sey öngörüyorum”

Sampiyonaya Ankara’dan katilan Asuman Betül Tasdelen ise satrancin okul ve günlük yasantisina büyük katki sagladigini söyleyerek, “Santranca 6 yasinda evde babamin eski bir satranç takimini bulmakla basladim. Merak edince babam bana oyunu anlatmaya basladi.

Ilgili ve merakli oldugumu görünce de beni bir satranç kulübüne yazdirdilar. Satranç oynayarak, hayatimda bir adim ötesini görmeye basladim. Hayatimla ilgili daha fazla sey öngörebiliyorum. Matematikte yeni nesil sorulari anlamaya basladim ve islemlerim hizlandi. Heyecanliyim. Iç Anadolu bölge sampiyonu olarak geldigimiz bu turnuvada da bazi hedeflerim var, umarim gerçeklestirebilirim” dedi.

Kaynak: İHA