Malatyali Sporcu Irem'in Avrupa Sampiyonasi Heyecani

Malatyali sporcu Irem Su Kocaoglan, modern pentatlon spor dalinda en iyi Türkiye derecesine sahip olarak Avrupa sampiyonasina katilma hakkini elde etti.

Modern Pentatlon Milli Takimi’nin Malatyali Antrenörü Rüstem Pelit yaptigi açiklamada, basarili olan Irem Su Kocaoglan’i tebrik etti. Pelit, “24 Nisan 2022 tarihinde yapilan ulusal siralama ve performans gelisim yarislari sonucunda Irem Su Kocaoglan Triathle U-15 kategorisinde (yüzme-kosu-atis) toplaminda Türkiye 1.’si oldu. Ayni zamanda kombinasyon (kosu ve atis) derecesiyle Bursa ve Ankara illerinde yapilan 3 yarisin sonucunda kombinasyonda en iyi Türkiye derecesine sahip oldu. Su an için rekor Irem kizimizda. Bu da ayrica mutluluk veriyor. Yine ayni zamanda triathle bransinda en yüksek puani da kendisi almis oldu. Bu sonuçla beraber Avrupa kupasina gitme hakkini kazanarak milli takimda ülkemizi temsil edecek” ifadelerini kullandi.

Pelit, Malatyali sporcu Baris Aydin’in ise milli takimi çok az bir puan farkiyla kaçirdigina dikkat çekerek, “Diger sporcumuz Baris Aydin ise milli takimi çok az bir puan farkiyla kaçirdi. Buna çok üzüldük. Ama bunu telafi edecegiz insallah” seklinde konustu.

Kaynak: İHA