Ismail Kartal Açiklamasi 'Hayatimin En Formda Dönemini Yasiyorum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, sari-lacivertlilerin basina geçtigi günden bu yana teknik direktörlük kariyerinde en formda dönemini yasadigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda Fenerbahçe, evinde Gaziantep FK’yi 3-2 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, sözlerine tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayrami’ni kutlayarak baslarken, maç ile ilgili ise "Her maça oldugu gibi iyi hazirlandigimizi düsünüyorum. Hafta içi sakatlarimiz, cezali oyuncular vardi ama onlarin yerine oynayan arkadaslar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalisti. Maçin geneline baktigimiz zaman bazen tempo koyduk, bazen rakip tempoyu yükseltti. 3-2 kazanmasini bildik, daha farkli kazanabilirdik. Yedigimiz goller, yemememiz gereken goller. Burada tribünleri dolduran muhtesem Fenerbahçe taraftarlarina çok tesekkür ediyorum. Onlarin tribünleri doldurmasindan dolayi oyuncular büyük keyif aliyor. Onlarin enerjisiyle yapilan geri bildirimle coskuyla sahada oynuyoruz ve rakipten bir adim önde olup daha iyi futbol oynamaya çalisiyoruz. Bu galibiyeti taraftarlarimiza armagan ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Erken gelseydim durumunu hiç düsünmedim"

Takimin basina daha erken gelseydi Fenerbahçe farkli bir konumda olur muydu sorusuna cevap veren Kartal, "5, 6 hafta önce gelme durumu elimizde olan seyler degil. Sonuçta bunlarin kararlarini yönetimler veriyor. O günkü süreçte benden önceki antrenörler onlarin da takima vermis oldugu hizmetleri var ve hepimiz meslektasiz. Ben bu tarihte geldim. 5, 6 hafta önce gelseydim ne olurdu bilemiyorum, hiç düsünmedim. Buraya görev verildigi için gözümü kirpmadan geldim. Burada neler yapabilirim, neleri degistiririm diye geldim. Nerelere dokunacagimi biliyordum. Oyuncularla belirli bir esigi astik. Sakat, cezali, hasta ve Avrupa listesine yazilmayan oyuncularla mücadele ettik. Sistemden sisteme geçtik ve kolay olmadi. Bazi oyuncularin takim içerisinde olmamasi bizi yordu. Oturtarak bugünlere geldik. En büyük pay sahibi oyuncularimdir. Antrenman düzenimiz çok iyi" açiklamasini yapti.

"Derbide elimizden gelenin en iyisini yapacagiz"

Besiktas ile haftaya oynanacak olan derbiye deginen Ismail Kartal, "Bir derbi maçi oynayacagiz pazar günü. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagiz, bir derbi maçi. Bizim ligi en iyi sekilde bitirebilmemiz için oradan 3 puan ya da kaybetmemek gerek. Ligi en kötü ikinci bitirip Sampiyonlar Ligi’ne ikinci ön elemeden katilmak için çok önemli" seklinde konustu.



"Daha iyisini yapabiliriz"

Takimin 11 maçlik kaybetmeme ve 7 maç üst üste kazanma serisiyle ilgili gelen soruya Kartal, "Basaksehir maçini kaybettik ama üzüldügüm bir maçti, kazanmayi hak etmistik. Sonuçta Basaksehir gol atti, maçi kazandilar ve iyi bir maçti. Su anda takim iyi bir durumda, güzel bir hava yakaladik. Taraftarlarimizin güven ve destegiyle oyuncular keyif aliyorlar. Çok coskulu ve maçlara artik tedirgin ve kaygili degiller. Futbol oynamaya çikiyoruz. Ben pozitif futbol oynatacagim demistim, dönem dönem yaptik. Daha iyi doldurulmasi gereken bir oyun var. Bazi oyuncular cezali oluyor, sakat oluyor. Bu sekilde yolumuza devam etmeye çalisiyoruz. Daha iyisini yapabiliriz" yanitini verdi.

"Hakem hatalari bize biraz daha fazla oluyor"

Gaziantep maçinda Ferdi’nin penalti pozisyonu ve hakem hatalari ile ilgili de konusan tecrübeli teknik adam, "Ferdi ile ilgili penalti oldugunu düsünüyoruz. Bu sene mesela bir Altay maçinda, Kayseri ile kupa maçinda, o maçta da iki penalti verilmedi. Bunlari geriye dönük konusmak istemiyorum ama bize biraz daha fazla oluyor gibi geliyor bu isler. VAR’a gidilmedi, uyari verilmedi ama bize olunca aleyhimize veriliyor. Bu birazda VAR’daki hakemlerimizin daha dikkatli olmalarini, esit sartlarda mücadele edilsin ve hiçbir takimin pozisyonuna göre degil gerçek dogru neyse ne yapilmasi gerekiyorsa o yapilsin. O zaman futbol güzellesecek ve ileriye tasiyacagiz" degerlendirmesini yapti.

"Her rakibe ayri hazirlaniyoruz"

Ismail Kartal, Fenerbahçe kalecisi Altay Bayindir’in oyun kurmasi ile ilgili de "Biz her maça bütün rakipleri çok iyi analizlerini yapiyoruz. Ne yapmamiz lazim, rakip takimin hikayesi ne, ona göre ortaya ne koymaliyiz, nasil rakibin savunmasini açabiliriz, nasil üretken oynamaliyiz diye bakiyoruz. Her hafta, her rakibe ayri yapiyoruz. Altay’in yaptigi bu uzun toplar var. Rakipler önde baski yapiyor ama arkada birebir kaliyorlar ve Altay’i devreye sokuyoruz. Rossi ve Serdar Dursun ile uzun toplarla skor bulmaya çalisiyoruz. Bunlar çalisilmis seyler" seklinde konustu.



“Hayatimin en formda dönemini yasiyorum”

Teknik direktörlük kariyerinin durumuyla ilgili yöneltilen soruya Kartal, “Suanda antrenörlük hayatimin en formda dönemini yasiyorum. Daha öncede çok kulüpte sampiyonluklar yasadim, basarili oldum. Ama suan gelinen noktada gerçekten antrenörlük hayatimin en formda günlerini yasiyorum. Bu benimle alakali degil sadece, ekibimle de alakali bir sey. Ekibimizle beraber iyi çalisiyoruz. Oyuncularimizla beraber yaptigimiz antrenmanlarda herkes bir birine karsilikli saygi duyarak isini yapiyor. Burada en büyük pay sahibi oyunculardir, çok karakterli oyuncular. Bu durum beni çok mutlu ediyor” cevabini verdi.

Kaynak: İHA