Genç Horozlar U15'de Zirve Yarisini Sürdürdü

TFF Elit U15 Ligi 3. Grup 8’nci haftasinda kendi evinde Balikesirspor ile karsilasan A Denizlispor rakibini 2-1 maglup ederek puanini 16’a çikardi.



Genç horozlarin gollerini Hüseyin Ali Erkavak 49’uncu dakikada, Yasar Yasin Yumlu 51’nci dakikada kaydetti.

Misafir Balikesirspor’un golünü ise Ali Kaan Yilmaz 30’uncu dakikada atti.

Yesilköy Stadinda oynanan karsilasmayi degerlendiren yesil siyahli takimin Teknik Sorumlusu Alkan Kandemir, maçin zor geçtigine dikkat çekerek “Zaten maçin zorlugunu farkindaydik. Böyle maçlar olmuyor. Içeride böyle rakiplere karsi mutlaka bir seyler üretmek zorundasiniz. Maçtan önce bunun önemini ve yapmalari gerekeni çocuklara anlattik ama tabi sahanin içerisinde önleminin alamadiginiz seylerde oluyor. Maçta 1-0 maglup duruma düstük. Ama biz öyle ya da böyle bu maçtan 3 puan alacagimiza ve maçi çevirecegimize inanmistik. Bunu rakibe de hissettirdigimizi düsünüyorum. Futbolda geri dönüsler çok önemli. Bu gün özellikle bunun için mutluyum” dedi.



Takim olarak önceliklerinin futbolcularin gelisimi olduguna dikkat çeken Kandemir, “Eger biz yukarida olmak istiyorsak, bu takimi yukari tasimak istiyorsak böyle maçlarda oynayacagiz. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi bir mücadele örnegi gösterdiler. Maçi hiçbir zaman birakmadilar. Devreye 1-0 maglup girmemize ragmen oyunu çeviren taraf biz olduk. Bu gayet mutluluk verici. Maçin ilk yarisinda top genelde bizdeydi. Birden ikiye ikiden üçe geçislerde takim çok iyi tepki verdi. Neticede maçi kazandik. Amacimiz bundan sonraki haftalarda da bu sekilde devam ederek ligi en üst sirada tamamlamak. Bunu basaracagimiza inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA