Bitlisli Sporculardan Altin Madalya

Uluslararasi Okul Sporlari Federasyonu (ISF) tarafindan Slovakya’da düzenlenen Dünya Kros Sampiyonasina katilan Bitlisli ögrenciler altin madalyanin sahibi oldu.

24 Nisan’da Slovakya’da düzenlenen Liseler Arasi Dünya Kros Sampiyonasinda erkeklerde Bitlisli sporcu Caner Can Tunçtan 5 bin metreyi 15.43 saniye ile tamamlayarak dünya sampiyonu olurken, takim kategorisinde ise erkeklerde Bitlis Özel Final Akademi Anadolu Lisesi birinci oldu. Sampiyona sonrasi Bitlis’te büyük bir törenle karsilanan sporcular, kenti en iyi sekilde temsil etmenin gururunu yasadi. Sporcular daha sonra okullarindaki arkadaslari tarafindan büyük bir cosku ile karsilanarak sampiyonlugu halay çekerek kutladi.

Slovakya’da dünya sampiyonu olduklarini fakat bu basarinin Bitlis ilinin oldugunu dile getiren Atletizm Milli Takim Antrenörü Fahri Tunçtan, “Slovakya’da düzenlenen yarismaya katilmaya hak kazanarak ülkemize Dünya Kros Sampiyonlugunu kazandirdik. Bu sürede hedefimiz yarismaya katilirken ülkemizi en iyi sekilde temsil etmekti, bizler de çalistik, çaba gösterdik. Bu kupa sadece 6 sporcu ve bir antrenörün kazandigi bir basari degil. Bu ilimizin basarisidir. Bitlis’e gelirken bizleri çok iyi karsiladilar ve karsilamadan dolayi büyük onur duyduk. Simdi ise orada dünya sampiyonu olmanin onur ve gururunu yasiyoruz. Bize destek veren herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA