Ahmet Agaoglu Açiklamasi 'Sampiyonlugumuzu 61 Pare Top Atisiyla Kutlayacagiz'

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, arzu ettikleri puani alip sampiyonluga ulastiklarinda 61 pare top atisi yaptiracaklarini söyledi.

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, bordo-mavili takimin Senol Günes Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda taraftari önünde Antalyaspor maçi öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Sampiyonluga kisa bir süre kaldigini belirten Agaoglu, "Sadece dakika, saat degil ayni zamanda puan da sayiliyor. Sampiyonluga 1 puan var. Insallah yarinki maçtan arzu ettigimiz sonuçla ayrilarak 2021-22 Süper Lig sezonunu sampiyon olarak bu statta o coskuyu hep birlikte yasayacagiz" dedi.



"Büyük bir cosku var"

Teknik direktör Abdullah Avci’nin uzun zaman sonra ilk defa antrenmani taraftara açtigini kaydeden Agaoglu, "Taraftarin da uzun zamandir bu talebi vardi. Bugün bu gerçeklesecek. Büyük bir cosku var. Sizlerin de takip ettigi gibi son 1 haftadir Trabzon’a gelen uçaklarin hemen hemen tamamina yakini dolu. Son 3 gündür hiçbirinde yer yok. Sehrin nüfusu yaklasik olarak 2 katina çikti. Yurt disinda çalisip 5 senedir izne dahi gelmeyen taraftarlarimiz son 3 maça ilgi gösterdiler. Günübirlik maça gidip geldiler. Trabzonspor’da sampiyonlugun coskusu tabii diger illere, diger takimlarin sampiyonlugundan biraz daha farkli oluyor. Bana göre de çok farkli olacak. Bu farkliliktan neyi kast ettigimi, takimimiz sampiyon oldugu zaman bütün Türkiye hep birlikte görecek. Taraftarlarimizdan özellikle bir ricam var. Cosku, heyecan, üzüntüye ve gözyasina dönüsmesin. Bununla alakali olarak sizlerin de malumu, uzun zamandir hem sosyal hem de medyada yogun olarak mesajlar vermeye çalisiyoruz’’ diye konustu.



"61 pare top atisi yapilacak"

Baskan Ahmet Agaoglu, taraftarlara da uyarilarda bulunarak, "Coskumuz, sevincimiz, heyecanimiz, üzüntüye gözyaslarina dönüsmesin. Mesajimiz su bir birimize sarilalim, ama silaha sarilmayalim. Tabii böyle bir mesaji vermek, sürekli bu çagriyi yapmak hos bir sey degil. Ama söyle bir sey söyleyeyim, o silah sesi veya silahin namlusundan çikan ses bir anlam ifade ediyorsa, insallah arzu ettigimiz puani alip sampiyona oldugumuz takdirde yarin aksam ben kendilerine söz veriyorum sampiyonlugumuzu 61 pare top atisiyla kutlayacagiz. Her halde 61 pare top atisi bütün silah namlularinin sesinden çikan sese bedel. 3 ayri yerden de havai fisek gösterisi ile kutlayacagiz’’ ifadesini kullanildi.

"7 yasindaki kiz çocugu da agliyor, 70 yasindaki dede de agliyor"

Agaoglu, sampiyonlugun kendisine neler hissettirdigini seklindeki bir soru üzerine ise, "Sorumlulugu üzerine almis uçagin pilotu biraz sikintili seyahatten sonra o uçagi indirdigi zaman ona ne hissettigini sordugunuzda o da bu cevabi veremeyebilir. Burada sorumlulugu üstlenen insanlariz. Yönetim, yönetim kurulu üyesi arkadaslarim, ben, hocamiz agir bir sorumluluk bu. Mesela benim hiç unutamadigim bir sey var. Daha ilk geldigimiz 3., 4. maçti beraberlikle sonuçlanmisti. Tribünün arkasinda 5-6 yaslarinda kiz çocugu sürekli agliyor. Annesinin kucagindaydi. Annesi, ’Kizim bana söyleme baskana söyle’ dedi.

Neden agladigini sordugumda, ’Baskanim biz neden hep kaybediyoruz.’ Ama mesela gerçekten benim içime dert olmustu. 7’den 70’e Trabzonspor’u, benliginde içerisinde o kadar derin yasayan bir taraftar grubuna sahibimiz ki, 7 yasindaki kiz çocugu da agliyor, 70 yasindaki dede de agliyor"

"Bu kadar agir sorumlulugu olan bir görevde oldugumuz zaman duygular falan bir kenara duruyor" diyen Agaoglu, "Ama mesela ben yönetimde olmadigim zaman sampiyonluga kosarken neler hissediyorsun, duygulariniz neler diye soracak olursaniz o duygular çok kabarik duygulardi. Su an sinirlerim alinmis gibiyim. Is nihayete ersin o zaman hissederiz" ifadesini kullandi.

"3-4 sene sabir dedim"

Agaoglu, göreve geldiklerinde sürdürülebilir bir basari ve sampiyonluk için 3-4 yil sabir rica ettigini belirterek, "Ama bu asla ve asla Trabzonspor’un 3-4 yillik süreçte zirvenin uzaginda kalacagi anlamina tasimiyor dedim. Her zaman o yarisin içinde olacagiz. Sürdürülebilir basari için, sampiyonluk için 3-4 yil sabrinizi rica ediyorum demistim. Sonunda da, ’3-4 yil sonraki Trabzonspor’un bütün Türkiye ayakta alkislayacak’ diye. Bugün bütün Türkiye degilse bile futbolseverler, futbolu seven insanimiz tahmin ediyorum ki Trabzonspor’un bugün geldigi konumu, yasamis oldugu süreci ve bugün içinde bulundugu durumu herhalde takdirle karsiliyordur. Ayakta degilse bile eminim oturarak alkisliyorlardir" seklinde konustu.



Her takimin iddiali bir sekilde yola çiktigini ifade eden Agaoglu, sunlari söyledi:

"Sporun içinde bu var, futbolun içinde biraz daha fazla var, Türkiye’de biraz biraz daha fazla var. Bu normaldir. Yarisin içindesiniz, iddiali bir sekilde yola çikiyorsunuz. Onun için, yöneticilere burada büyük sorumluluk düsüyor. Sampiyonluk parolasi ile, “Biz bu sene sampiyon olacagiz” diye yola çiktiginiz zaman taraftar ve camianizi bu mesaj dogrultusunda beklenti içine sokuyorsunuz. Biz bunu hiç telaffuz etmedik. Camialar beklenti içine girdigi zaman, onu da yakalayamadiginiz yerde, bu sefer de dogal olarak ’Hakem penalti çaldi’, ’Yagmur yagdi’, ben fazlasini söyleyeyim; ’1,5 metreden ofsayt kaldirmayan hakeme neden kaldirmadin diye sorduklarinda, ’Gözüme kar tanesi girdi’ diyeni de var bu ülkede."

Kaynak: İHA