Yamaç Parasütü Tutkunlari Van'da Bulusuyor

Van Büyüksehir Belediyesinin himayesinde Türkiye’den ve yurtdisindan birçok yamaç parasütçüsü yarismak için Van’a geliyor.

Van Valiligi, Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Hava Sporlari Federasyonu ve Van Sportif Havacilik Kulübünün ortak organizasyonunda yamaç parasütü yarismasi yapilacak. Iklimi, daglari ve tepeleri ile yamaç parasütü tutkunlarinin yeni adresi olan Van, yüzlerce yamaç parasütü pilotunu 27-29 Mayis 2022 tarihleri arasinda agirlayacak. Tusba ilçesine bagli Ayanis Mahallesi’nde gerçeklestirilecek yarisma renkli ve heyecanli anlara sahne olmasi bekleniyor.

Türkiye Hava Sporlari Federasyonundan onayli olan yarisma, THSF yamaç parasütü mesafe yarismalari talimatnamesine de uygun olarak organize edilecek. Yarismada federasyondan yetkililer de yer alacak.

Kentin tanitimina katki saglamak için çalismalarini sürdüren Van Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenecek yarisma ile sporcularin gelisiminin yaninda bölgede bulunan uçus yerlerinin yamaç parasütü pilotlarina tanitilmasi da amaçlaniyor.

Ayrica yarismaya katilmak ve yarisma detaylarina https://www.thsf.org.tr/tr/faaliyet-takvimi/turkiye-yamac-parasutu-hedef-sampiyonasi-van-yarismasi-VANHDF2022 adresinden ulasilabilecegi belirtildi.

Kaynak: İHA