Türkiye Sampiyonasi'ndan Malatya'ya 15 Madalya

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Para Atletizm Büyükler Türkiye Sampiyonasi’ndan 15 madalya ile dönen engelli sporculari makaminda agirladi.

İçel’de 15-17 Nisan 2022 tarihleri arasinda düzenlenen Para Atletizm Büyükler Türkiye Sampiyonasi’na katilan Malatya Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Engelliler ve Yasli Hizmetleri Sube Müdürlügü sporculari 15 madalya ile döndü. Yarismalara katilan sporculari makaminda agirlayan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, dereceye girenleri tebrik etti.

Ziyaretten ve yarismalarda aldiklari sonuçlardan dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren 3 altin madalyali sporcu Ramazan Çuglan, “Baskanimizin bizlere sagladigi imkanlarla Türkiye Sampiyonasi’na gittik. Malatya olarak çok ciddi basarilar elde ettik. Toplam 6 milli sporcu olarak kazandik. Bu anlamda Engelliler Koordinasyon Müdürlügümüze ve Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Gürkan da sporculari kutlayarak, “İçel’de düzenlenen Para Atletizm Büyükler Sampiyonasi’na 15 ayri bransta 6 sporcumuz katildi.

12 altin ve 3 gümüs madalya alarak sehrimize dönmesi hem ilimiz açisindan hem belediyemizin Saglik ve Sosyal Hizmetler spor bölümleri açisindan hem de sporcularimiz açisindan önemli bir basaridir. Ben özellikle sporcularimiza bize bu basariyi kazandirdiklari için kendilerine tesekkür ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum. Ben inaniyorum ki bu basarilar kendilerini milli sporcu yaptigi gibi uluslararasi yarismalarda da ülkemize alacaklari madalyalari da beraberinde getirecektir. Kendilerini bu basarilarindan dolayi tekrar tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

Yarismalara düz kosu, tekerlekli sandalye kosusu, gülle, disk, cirit, labut atma dallarinda Malatya’dan 6 engelli sporcu katilarak basarili oldu. Malatya Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Engelliler ve Yasli Hizmetleri Sube Müdürlügü sporculari Ramazan Çuglan 100 metre-400 metre ve 1500 metre kosuda 3 altin, Fatih Bati gülle atma-disk atma ve cirit atma dalinda 3 altin, Sahin Kelleci gülle atma-disk atma-cirit atma dalinda 2 altin ve 1 gümüs, Ismail Yakan 100 metre-400 metre kosuda 2 altin, Ufuk Çuglan gülle atma ve labut atmada 2 altin ve Yakup Nacar da gülle atma ve labut atmada 2 gümüs madalya aldi.

Kaynak: İHA