Trabzonspor, Ahmet Agaoglu'nun Döneminde Üçüncü Kupasini Almaya Hazirlaniyor

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu’nun, döneminde üçüncü kupasini almaya hazirlaniyor. Agaoglu’nun 1480 günlük süresi içerisinde müzesine Ziraat Türkiye Kupasi ve TFF Süper Kupa gelirken, bu sezon da sampiyonluk kupasini elde etmesine sayili günler kaldi.

Trabzonspor’da Baskan Ahmet Agaoglu, sampiyonluk kupasini Trabzon’a getirmeye hazirlaniyor. Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda Antalyaspor maçinda sahadan puanla ayrilmasi halinde biteme 3 hafta kala resmen sampiyonlugunu ilan etmis olacak. Karadeniz ekibi, yarin Fenerbahçe ile Gaziantep FK arasinda oynanacak maçta sari-lacivertli takimin puan kaybetmesi halinde ise Antalyaspor müsabakasina sampiyon olarak çikmis olacak.

Dört yilda üç kupa

Trabzonspor’da 8 Nisan 2018’de yapilan olaganüstü genel kurulda baskan seçildikten sonra 2 Aralik 2018’deki olagan genel kurulda 3 yil süreyle baskanliga getirilen Ahmet Agaoglu, 5 Aralik 2021’de tek listeyle girdigi seçimlerde üç yilligina yeniden baskan seçilmisti. Agaoglu’nun baskanligi süresince Trabzonspor 149 lig maçina çikti. Bordo-mavililer, bu maçlarda 80 galibiyet, 45 beraberlik, 23 maglubiyet yasadi.

Sampiyonluk kupasina uzanan süreç

2017-2018 sezonunda Ankaraspor maçiyla baslayan süreçte Trabzonspor, son 6 karsilasmada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 maglubiyet alarak sezonu 5. sirada tamamladi. Karadeniz ekibi, 2018-2019 sezonunda 34 maçta 63 puanla 4. sirada tamamlarken, sampiyonluk mücadelesi verdigi 2019-2020 sezonunda 34 maçta 56 puanla 2. sirada ligi bitirdi. Bordo-mavililer, geçen sezon ise 40 maçta 71 puanla 4. sirada yer aldi.

Trabzonspor, bu sezon ise 34 maçta 22 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 maglubiyet alarak 76 puan elde ederek en yakin rakibinin 11 puan önünde liderlik koltugunda oturuyor.

Üçüncü kupayi almaya hazirlaniyor

Trabzonspor, Baskan Ahmet Agaoglu döneminde müzesine 2 kupa getirdi. Bordo-mavililer, ilk olarak 2019-2020 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadi’nda yapilan final maçinda Alanyaspor’u 2-0 yenip Ziraat Türkiye Kupasi kazandi ve 10 sezonluk kupa hasretine de son vermisti. Karadeniz ekibi, TFF Süper Kupa’da ise lig sampiyonlugunu kaptirdigi Medipol Basaksehir’i 2-1 yenerek Agaoglu dönemindeki ikinci kupasini almisti.

Süper Lig’in 35. haftasinda Antalyaspor maçinda sahadan puanla ayrilmasi halinde biteme 3. hafta kala resmen sampiyonlugunu ilan etmis olacak olan Karadeniz ekibi yarin Fenerbahçe ile Gaziantep FK arasinda oynanacak maçta sari-lacivertli takimin puan kaybetmesi halinde ise Antalyaspor müsabakasina sampiyon olarak çikmis olacak ve Agaoglu döneminde Trabzonspor 38 yil sonra sampiyonluk sevinci yasayacak.

Ezeli rakiplerine tarihi fark

Trabzonspor, söz konusu sezonda ise Istanbul’un üç büyükleri olarak adlandirilan Besiktas, Fenerbahçe ve Galatasaray’a Süper Lig’in bitimine 4 hafta kala tarihi fark atmis durumda. Bordo-mavililer en yakin rakibi Fenerbahçe’nin 11, Besiktas’in 24 ve Galatasaray’in da 29 puan önünde yer aliyor.

Basariyi Abdullah Avci ile yakaladi

Trabzonspor, Ahmet Agaoglu’nun görev süresince 5 teknik adamla çalisti. Göreve ilk basladigi 2017-2018 sezonunu mevcut teknik direktör Riza Çalimbay ile tamamlayan Ahmet Agaoglu, 2018-2019 sezonuna ise Ünal Karaman ile baslangiç yapti. Deneyimli teknik adam ile ligde 51 maçta çalisan Agaoglu yönetimi, 2019-2020 sezonun 17. haftasi sonunda kendisiyle yollarini ayirip, göreve yardimcilarindan Hüseyin Çimsir’i getirdi.

16 maç sonunda Hüseyin Çimsir ile de yol ayrimina gelen Agaoglu, sezonun son maçina ve kupa finaline Çimsir’in yardimcisi Eddie Newton yönetiminde çikti. Bordo-mavililer 2020-2021 sezonuna basladigi Newton ile ligde 7 hafta sonunda yollarini ayirirken, tek maçlik geçici olarak Ihsan Derelioglu’nun ardinda göreve teknik direktör Abdullah Avci’yi getirdi.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasi’ni Eddie Newton, TFF Süper Kupayi ise Abdullah Avci ile kazanirken, yillardir büyük bir özlemle beklenen sampiyonluk kupasi da Avci döneminde kazanilmis olacak.

Kaynak: İHA