Servet Yardimci Açiklamasi 'Amacimiz TFF'yi Sag Salim Limana Yanastirmak'

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Servet Yardimci, TFF Baskanligina aday olup olmayacagi ile ilgili "Amacimiz TFF’yi sag salim limana yanastirmak” dedi. Baskan Yardimci, yayin ihalesi ile ilgili görüsmelerin ise sürdügünü belirtti.

Avrupa Ligler Birligi 39. Genel Kurulu Istanbul’da yapilacak. Gerçeklesecek genel kurul öncesinde Avrupa Ligler Birligi temsilcileri ve kulüp baskanlari yemekte bir araya geldi. Yemege Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Servet Yardimci, Kulüpler Birligi Baskani Ahmet Agaoglu, TFF yöneticileri ve kulüp baskanlari katilim gösterdi. Yemegin ardindan Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Servet Yardimci ve Kulüpler Birligi Baskani Ahmet Agaoglu basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Ilk olarak konusan Ahmet Agaoglu, 39. Avrupa Ligler Birligi Genel Kurulu’na ev sahipligi yaptiklarini hatirlatarak, "Bugün 1. günü yarin genel kurul toplantisi ile nihayete erecek. 30 ülkeden 76 delegenin istiraki ile gerçeklestiriyoruz. Açilisin ardindan öglenden sonra bir seminer vardi. Burada konusmaci olarak La Liga Baskani Javier Tebas, Isviçre Futbol Ligleri CEO’su Claudius Schafer ve Kulüpler Birligi adina da Kulüpler Birligi Dis Iliskilerden Sorumlu Baskan Yardimcisi Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç yer aldi. Çesitli konularin tartisildigi seminerde tüm konsantrasyon futbolun finansmani üzerineydi. Sürdürülebilir finansman yapinin nasil saglanacagi ve bu konuda Avrupa liglerinin nasil isbirligi içinde olmasi gerektigiydi. Tebas, ayni zamanda La Liga’da yeni uygulamaya koyacaklari 2 milyar euroluk sagladiklari kaynagin La Liga kulüpleri arasinda ne sekilde dagitilacagi ve o sistemin nasil çalisacagini detaylariyla anlatti. Isviçre Ligler birligi CEO’su Schafer de Isviçre’de önümüzdeki birkaç sene içerisinde uygulayacaklari yeni lig yapisi ve finansmani ile ilgili görüslerini ifade etti.

Ali Koç da Türk futbolunun finansal zorluklarini ve nasil bu noktaya geldigimizi detayli olarak katilimcilara ifade etti.

Çok yararli bir seydi” seklinde konustu.



“Türkiye, futbolda bütçe açigi en fazla olan ülke”

Ahmet Agaoglu, Türk futbolunun en fazla bütçe açigi veren ülke konumunda oldugunu belirterek, “Bugün Avrupa liglerine baktigimiz zaman dünya genelinde futbol kulüplerinin yasadigi en önemli sorunun finansman sorunu oldugunu hepimizi çok iyi biliyoruz. UEFA’nin yayinladigi rapor var. UEFA’ya üye 55 ülke içinde bütçesi ciddi açik veren 3 ülke var Polonya, Israil ve Türkiye. Polonya ile Israil’in verdikleri açik kabul edilebilir düzeyde. Israil’inki eksi 70 civarinda, Polonya’ninki ise eksi 50, Türkiye de eksi yüzde 156 ile en sikintili durumda. Maalesef bizim ülke futbolumuz. O açidan ayni zamanda UEFA Yönetim Kurulu Üyesi, federasyon baskanimiz Servet Yardimci bu konuyla ilgili UEFA’da kendisinin yasamis oldugu sikintilara benim ve diger baskanlarimizin katildigi toplantilarda buna yakinen tanigim. Bizim fotografimiz çok iç açici bir fotograf degil. Yarin da genel kurul gerçeklestirilecek. Genel kurul ile nihayete erecek. Önemli bir ev sahipligiydi. Hem Bütün Avrupa futbolunu üst düzeyde yöneten insanlarin bir araya gelmesi hem ülkemizin tanitimi açisindan hem de çözüm odakli insanlarla bir arada görüs alisverisinde bulunmamiz açisindan son derece önemliydi. Bu aksam burada gala yemegi var. Iftarla birlestirdigimiz bir yemek. Hem genel kurula katilacak olan baskanlarin ama ayni zamanda da süper lig kulüp baskanlarimizin 1, 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliginin baskanlari futbol federasyonumuzun baskani ve yönetim kurulu üyeleri katildilar” ifadelerini kullandi.

Servet Yardimci: “Avrupa kupalari kura çekimi yeniden Istanbul’da yapilacak”

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Servet Yardimci ise geçen yil kura çekimi Istanbul’da gerçeklestirilen UEFA Sampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nin kuralarinin bu yil da Istanbul’da çekilecegini söyleyerek, "Türk futbol ailesi olarak lobi güçlerimizi daha da arttirmaliyiz. Burada Kulüpler Birligi’ni tebrik ediyorum. Avrupa Ligler Birligi’ni buraya davet ederek hem de kongrelerini burada yapacaklar. Hem de Avrupa futbolu ile ilgili tartismali seminerler de yapilmakta. Bizler söyledigim gibi hem TFF olarak hem kulüpler birligi hem de kulüpler bireysel olarak bizim her türlü yönetimlerde kurullarda panellerde çok daha fazla insan sayisiyla temsil edilmeliyiz. Türkiye çok önemli bir futbol ülkesi. Bizim Avrupa futboluna katacagimiz degerler de var. Istanbul bildiginiz gibi çok önemli bir futbol sehri dünya futbolunun kalbinin attigi bir sehir. Geçen sene UEFA Sampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi kura çekimi, gala yemegi Istanbul’da oldu. Bütün Avrupa kupalarina katilan takimlarin temsilcileri Istanbul’a geldi. Haliç Kongre Merkezi’nde yapmistik. Bu sene de agustos ayinda tekrar sampiyonlar ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimi Istanbul’da yapilacak. Dolayisiyla bizler bu sekilde bu etkinlikleri alarak daha çok kendimizi tanitmaliyiz” degerlendirmesini yapti.

“Sikintilari nasil asariz çalismalarini yapmamiz lazim”

Finansal Fair-Play konusunda sikinti çektiklerinin altini çizen Baskan Yardimci, “Finansal Fair-Play konusunda gerçekten sikintilarimiz var. Sadece Türk takimlarinin degil, covidden dolayi diger ülke takimlari da ayni sikintida. 50-60 kulüp ayni sikinti içinde. UEFA, yeni kriterler getirdi. Bu kriterler devreye girecek. Bu geçis sürecini UEFA, Kulüpler Birligi ve TFF ile birlik beraberlik içinde samimi sekilde çalisarak bu güçlükleri asariz. UEFA da bizim çektigimiz zorluklari iyi biliyor. Anlayisla karsiliyorlar yeter ki kendimizi samimi izah edelim. UEFA Yönetim Kurulu’nda oldugum için en son Besiktas’in sunumunda ben Besiktas Kulübü’nün yanindaydim. Bizler TFF olarak kulüplerimizin yaninda oldugumuzu Besiktas’in yaninda oldugumuzu tekrar dile getirdik. Onlar da anlayisla karsiladilar. Negatif bir sonuç beklemiyorum. Orta ve uzun vadede daha profesyonel ve birlik beraberlik içinde çalisma ortami olusturarak sikintilari nasil asariz çalismalarini yapmamiz lazim” diye konustu.



“Yayin ihalesinde görüsmelerimiz devam ediyor”

Baskan Yardimci, yayin ihalesi ile ilgili sorulan soruya “Baskanimizla beraber istisare halindeyiz. Görüsmelerimiz devam ediyor. Olumlu gidiyor. Futbolseverlerin merak ettigi bu. En kisa zamanda bu meraki gidermek için çabaliyoruz. Yakin zamanda pozitif haberimizi almis olursunuz. Su anda dogru yoldayiz. Beraber istisare ile görüsmeleri yürütüyoruz” yanitini verdi.

“Amacimiz TFF’yi sag salim bir sekilde limana yanastirmak”

Yardimci, kendisinin TFF Baskanligina aday olacagi yönünde sorulan soruya ise su yaniti verdi:

“Nisan basinda Nihat Baskanimiz ve bazi arkadaslarimiz istifa ettiler. Görevini devam ettiren arkadaslarimizla emaneti teslim aldik. 2 ay sonra olacak seçime bizim sorumlulugumuz sorunsuz sükunet içinde TFF’yi sag salim bir sekilde içinde bulundugumuz gemiyi selametle limana yanastirmak istiyoruz. Bizim bütün gayemiz o. Bu süreci kulüpler birligi baskanimiz ve diger kulüp baskanlarimizla birlikte istisare içinde götürüyoruz. Bu seçimde Türkiye futbol ailesine yakisir bir seçim ortami olusturmak için çabaliyoruz."

Kaynak: İHA