Sampiyon Sporcu Dünya Sampiyonlugu Için Sahura Kadar Çalisiyor

Geçen yil düzenlenen kick boks dünya sampiyonasinda üçüncü olan milli sporcu, sahura kadar çalisarak dünya sampiyonu olmak için ter döküyor.

Italya’da geçen yil ekim ayinda düzenlenen Kick Boks Dünya Sampiyonasi’nda ’60 kilogram full contact’ kategorisinde mücadele eden ve gösterdigi performans ile dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanin sahibi olan milli sporcu Asuman Çiglioglu, 12 Mayis’ta Istanbul’da yapilacak olan Kick Boks Dünya Kupasi öncesinde yogun antrenmanlarini sürdürüyor. Bu çerçevede sampiyon sporcu Asuman Çiglioglu, hem iftar öncesinde hem de iftar sonrasi sahura kadar çalisarak sampiyonaya hazirlaniyor. Milli Antrenör Emrah Sahanoglu gözetiminde çalisan Asuman Çiglioglu, dünya sampiyonu olabilmek için ter döküyor. Ramazan ayi olmasina ragmen hem iftar öncesi hem iftar sonrasi çalismalarini sürdüren Çiglioglu, dünya sampiyonlugunu hedefliyor.

“Hedefim dünya sampiyonu olup, Islam Oyunlarina gitmek”

Yaklasik 10 yildir kick boks sporunu yaptigini söyleyen milli sporcu Asuman Çiglioglu, “Geçtigimiz yil düzenlenen sampiyonada dünya üçüncüsü oldum. Dünya sampiyonasindan döndükten sonra 2022 yeni sezon için müsabakalara devam ettik. Ramazan’dan dolayi iftar öncesi ve iftar sonrasi antrenmanlar yapmaya basladik. Iftar sonrasi sahur antrenmanlarimiz oluyor, iftar öncesi ve iftar sonrasi antrenmanlarda zorlandigimiz oluyor ama öncelik hedefimiz oldugu için su an ona çalisiyoruz. Tüm hedeflerimiz buna yönelik ve çok güzel geçiyor. Iftar sonrasi antrenmanlara gelirken yolda benim yasitlarimdaki insanlari kafede oturanlar, gezenler, oturtup muhabbet edenleri çok görüyorum ve bazen de özeniyorum ama hedeflerim daha agir bastigi için agirligimi antrenmanlara veriyorum. Bu antrenmanlar bana daha çok keyif veriyor. Hedefim dünya sampiyonu olmak. Simdi de Dünya Kupasina hazirlaniyorum ve orda da dereceye girmek istiyorum. Ardindan Dünya Sampiyonasinda derece elde ederek Islam Oyunlarina hazirlanacagim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Antrenmanlarimizi her geçen gün arttiriyoruz. Insallah daha iyi yerlere bayragimizi dalgalandirabilirim” dedi.

Müsabakalara gittikçe kick koks sporunu sevdigini söyleyen Çiglioglu, “Kick boks aslinda benim aklimda yoktu. Benim erkek kardesim bu sporu yapiyordu. Onun yaninda görüyordum. Sonra o birakti ben devam ettim, müsabakalara gittikçe ben sevmeye basladim. Kendime bir hedef koydum ve su anda da o hedef üzerinde çalisiyorum. 10 yildir da bu hedef dogrultusunda ilerlemeye devam ediyorum” diye konustu.



“Sporcumuzdan Dünya Sampiyonlugunu bekliyoruz”

Antrenör Emrah Sahanoglu ise, “Asuman Çiglioglu, Kastamonu Belediye Spor Kulübü sporcusudur. Kendisi 2012 yilinda spora basladi.

Ilk yildizlarda Türkiye üçüncüsü oldu, sonra gençler 2014 yilinda Dünya Sampiyonasinda ülkemizi temsil etti. 2014 yilindan bu yana devamli milli takimda ülkemizi temsil ediyor. Her sene büyük basarilar kazandiriyor. Asuman, ilimizin tek A Milli Sporcusu büyükler kategorisinde, ülkemizde uluslararasi arenada temsil eden baska sporcumuz yok. Bu noktadan kendisinden gurur duyuyoruz ama bir eksikligimizin oldugunu da bu noktada ifade edeyim. Biz kendi bransimizla ilgili Asuman gibi birçok sporcumuzu büyüklerde yine A Milli Sporcu olarak gençlerdeki skorlarimiza devam ettirmeyi planliyoruz. Antrenmanlarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Iftar öncesi ve iftar sonrasi olmak üzere günde iki antrenman yapiyoruz. Tabii ki de kolay olmuyor ama ay-yildizli bayragimizi temsil edecegiz. Bu bizim için çok önemli, manevi önemi var. Bu noktada biz yorulmuyoruz, elimizden geleni yapiyoruz. Hiç olmadigimiz kadar haziriz. Insallah 12 Mayis’ta Istanbul’da yapilacak olan Kick Boks Dünya Kupasinda ben Dünya Kupasi Sampiyonlugu sporcumdan bekliyorum. Islam Oyunlari ve Avrupa Sampiyonasi var önümüzdeki. Dünya Sampiyonasinda derece elde ederse o müsabakalara da kota almis olacak. Asil hedefimiz bu seneki Islam Oyunlarinda sampiyon olmak, seneye yine Dünya Sampiyonasi var. Biz basarilarimizi üstüne ekleyerek devam edecegiz en zirveye gidene kadar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA