Riza Çalimbay Açiklamasi 'Trabzon Sampiyonlugu Hak Etti'

DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, Trabzonspor’un bu sene sampiyonlugu hak ettigini söyleyerek, "Kocaman bir lobisi olan bir takim. Her türlü transferi yaptilar. Kimin iyi oyunculari varsa hepsini aldilar" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Bahçesehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda basin toplantisi düzenledi.

Düzenlenen toplantiya ajans ve gazete temsilcileri ile Sivasspor Idari Menajeri Kerem Atilmaz katildi.

Çalimbay, sezonu en erken açan takim olduklarini belirterek, "Takim olarak sezonu en erken açan takimiz. Hazirlik dönemine herkesten önce basladik. Hazirlik maçlari yerine resmi maçlarla lige basladik. Insallah ligi en son bitiren takimlardan da bir tanesi olacagiz. Sezon basinda gerçekten zorlu maçlar oynadik. Iki sene üst üste Avrupa’ya gittik. Ben Türkiye’de bir Anadolu takiminin üst üste iki kez Avrupa’ya gittigini hatirlamiyorum. Buraya Trabzon’u katmiyorum. Basarili bir çizgi çizdik, hedeflerimizi gerçeklestirdik. Lig’de en büyük sikintilarimizdan biri sakatliklar oldu. Buna ragmen hiçbir zaman kopmadik” dedi.



"Sivas açisindan çok önemli"

Türkiye Kupasi Yari Final rövansinda Alanyaspor ile oynayacaklari maçi degerlendiren Çalimbay, "Kupada Alanyaspor ile oynadigimiz bir maç var. Bu maçin ilk yarisini Alanya’da oynadik. Bu maçin ikinci yarisi da burada oynanacak. Bu maç Sivas’in tarihi açisindan da çok önemli. Final oynamak insallah finali de kazanip Türkiye Kupasini almak bizim en büyük hedeflerimizden birisi. Sivasspor camiasi içinde muhtesem olur" ifadelerini kullandi.

"Inanilmaz sakatliklar yasadik"

Bu sezon sakatliklardan dolayi çok sikinti yasadiklarini belirten Çalimbay, "Biz ikinci yarida transfer yapmadik. Bir tane oyuncu aldik. Ayni kadro ile devam ettik. Kulübümüzün bütçesi durumu iyi olsaydi bir iki oyuncu katabilirdik. O zaman daha farkli daha iyi seyler olabilirdi. Biz çok sikintilar yasadik, inanilmaz sakatliklar yasadik. O yüzden kupa maçlarina çok sikintili kadrolarla çiktik. Hemen hemen tüm oyuncularimiza sans verdik" dedi.



"Hiçbir takimla görüsme yapmadim"

Bir gazetecinin “Sezon sonu Sivasspor ile olan sözlesmeniz sona eriyor. Neler söylersiniz?” seklindeki sorusuna Çalimbay, su yaniti verdi;

"Antrenörlük hayatimda hiçbir zaman maçlar bitmeden konusmadim. Hep soruldu gidecek misiniz kalacak misiniz diye. Benim su anda bir karirim yok. Sadece sezonu bitirmeye çalisiyorum. Önemli olan sezonu iyi bir sekilde bitirmek. Kalan dört maçimizi bitirecegiz. Tek istegimiz alabilecegimiz en yüksek puanlari alip ligi bitirmek. Onun disinda su anda bir düsüncemiz yok. Hiçbir görüsme yapmadik. Yapmiyorum zaten. Maçlar bittikten sonra ona göre hareket ederim. Ben görev yaptigim her takimla bir yillik anlasirim. Bir yil sonra ben memnunsam kalirim, memnun degilsem giderim. Karsi taraf memnunsa devam ederiz sikintilari varsa da ona göre hareket ederiz. Su anda bir sey yok, sadece ligi bitirmemiz gerekiyor."

"Iyi oyuncularin hepsini Trabzon aldi"

Bu sezon Trabzonspor’un sampiyonlugu fazlasiyla hak ettiginin altini çizen Riza Çalimbay, "Trabzonspor sampiyonlugu hak etti. Söyle hak etti; bir kere bende orada çalistigim için söylüyorum. Kocaman bir lobisi olan bir takim. Her türlü transferi yaptilar. Kimin iyi oyunculari varsa hepsini aldilar. Imkanlari ve bütçesi de çok iyiydi. Manevi açidan baktiginizda muhtesem bir taraftarla oynadilar. Abdullah hoca ile görüstügümde yönetimin istedigi tüm futbolculari aldigini söyledi.

Lige baslarken Trabzon’la ilgili hem iyi hem de kötü bir sey oldu. Biz Kopenhag’a gidiyorduk onlarda Roma’ya gidiyorlardi. Trabzon Roma’ya elenince herkes üzüldü ama bana göre Trabzon bunu avantaja dönüstürdü. Çünkü diger takilar Avrupa’da devam edince içerde sikintilar yasadilar" diye konustu.

Kaynak: İHA