Ergin Ataman Açiklamasi 'Simdi Beklesinler Bizi Bakalim'

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, Olimpia Milano maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Takim halinde kendimize çok güveniyoruz. Bu güvenle de Final-Four’a gidecegiz. Simdi beklesinler bizi bakalim. Daha önce kaybettigimiz bazi takimlar var. Geliyoruz oraya. Bu kez farkli olacak. Geçen sezonki gibi sampiyonlugu birakmayacagiz" dedi.

THY Euroleague play-off 4. maçinda Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda karsilastigi Italyan ekibi Olimpia Milano’yu 75-70 maglup ederek seride durumu 3-1 yapti ve Final-Four’a yükseldi. Mücadelenin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, "Ben takimimla gurur duyuyorum. Bu takim 4. yildir Avrupa’da basketbolun zirvesinde. Bu takim Istanbul’a, Türkiye’ye gençlere, çocuklara basketbolun zirvesini sevdirdi. Burada oynanan basketbol, çocuklar eminim Türkiye’de daha fazla top satin aliyor, daha çok forma aliniyor, daha çok spor okullarinda, basketbol okullarinda basketbol oynamak istiyor. Bunun da temelin de Anadolu Efes’in yapmis oldugu cosku var. Kolay degil, üst üste 4. yil zirvede kalmak. O açindan takimimi kutluyorum. Bu aksam 10. kez üst üste kapali gise oynadik. Birçok arkadaslarimiza bilet bulamadik. Bu destek dolayi kutluyorum, tesekkür ediyorum. Oyunculara müthis mücadele ediyor. Sonunda da istedigimize geldik, Final-Four’a geldik. Kaldi 2" diye konustu.



"Bu kez farkli olacak"

Hiçbir zaman sakat oyunculari gündeme getirmediklerini söyleyen Ataman, "Bu benim felsefemdir. Sakat oyuncularla ilgili yapacak bir sey yok ama maçi, seriyi birakmayiz. Beaubois ve Simon bu takimin rotasyondaki çok önemli iki oyuncusu. Biz diger oyuncularimiza güvendik. Bu seride Pleiss yildizlasti. Bir önceki maçta Larkin son 10 dakika maça aldi. Bu aksam Larkin bir türlü devreye giremedi ama Micic onun yerini aldi. Takim halinde kendimize çok güveniyoruz. Bu güvenle de Final-Four’a gidecegiz. Simdi beklesinler bizi bakalim. Daha önce kaybettigimiz bazi takimlar var. Geliyoruz oraya. Bu kez farkli olacak. Geçen sezonki gibi sampiyonlugu birakmayacagiz" seklinde konustu.



"Belgrad’da Türk’ün gücünü gösterelim"

Kariyerinde 5. Final-Four olacaginin hatirlatilmasi üzerinde deneyimli basantrenör, "Kariyer aldi gidiyor. Kariyer ile ilgili fazla söylenecek bir sey yok. Önemli olan bu takimi oralara geliyor olmasi. Anadolu Efes basketbola çok ciddi yatirimlar yapiyor. Bu ekonomik sartlarda bu takimi tutabilmek, 4 yil üst üste tutabilmek çok zor. Ama biz Türkiye’yi, Türk bayragini temsil ediyoruz. Bir Türk takimiyiz. Evet yabanci oyuncularimiz agirlikta ama Türk oyuncularimiz da geçtigimiz yil Sertaç olsun, bu yil da zaman zaman Bugrahan olsun, Larkin var milli takimimizin as oyuncusu. Biz oradayiz bir Türk antrenörü olarak. Türkiye’ye bu gururu yasatmaya çalisiyoruz. Onun içinde kariyer önemli degil. Önemli olan bu takimin zirvede bir kez daha sampiyonluk verecek olmasi. 19-21 Mayis Belgrad, yakin, vize de yok. Yari finalde Olympiakos olacak gibi gözüküyor. Atina’dan birçok taraftari oraya gelecektir. Türkiye’deki taraftarlarimizi da bekliyoruz. Belgrad’da Türk’ün gücünü gösterelim" ifadelerini kullandi.

Taraftar için ise Ergin Ataman, "Atmosfer muhtesem. Son 3 aydir muhtesem. Müthis bir destek aliyoruz. Gönülden geliyor herkes buraya. Çok güzel bir atmosfer var. En ufak kötü tezahürat yok. Aninda müdahale var. Basketbolu tamamiyla yasayan taraftar var. Hepsine tesekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA