Dünya Karate Sampiyonasi'na Katilacak Sporcular Sakarya'da Seçilecek

26-30 Ekim tarihleri arasinda yaklasik 120 ülkenin katilacagi Dünya Karate Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcular Sakarya’da seçilecek. Türkiye Karate Sampiyonasi ve Milli Takim Seçmeleri’ne ev sahipligi yapacak olan Sakarya’da Türkiye Karate Federasyonu ile protokol imzalandi.

Spor Sehri hedefine dogru hizli ve emin adimlarla ilerleyen Sakarya, yeni bir Türkiye Sampiyonasi’na ev sahipligi yapacak. Daha önce Grekoromen Güres, Judo, Satranç ve Off-Road Türkiye Sampiyonalarina ev sahipligi yapan Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 5-9 Mayis tarihleri arasinda Ümit, Genç ve U21 Türkiye Karate Sampiyonasi’na ev sahipligi yapacak. 58 sehirden 386 kulüp ve bin 500 sporcunun katilmasi beklenilen sampiyonanin protokolü AKOM’da düzenlenen toplantida imzalandi.

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ve Türkiye Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz arasinda imzalanan protokol törenine, Il Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Il Gençlik ve Spor Müdürü Arif Özsoy ile Sakarya Büyüksehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi bürokratlari yer aldi. TKF Baskani Oguz, sampiyonanin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ederek sampiyonanin ayrica dünya sampiyonasi için seçmelere sahne olacagini paylasti. Bir önceki sampiyonanin düzenlendigi Sanliurfa’dan, Sakarya’ya gönderilen hediye de Baskan Yüce’ye takdim edildi.

Aslan Abid Uguz: "Sporcularimiz Sakarya’da ki müsabakalarda seçilecekler"

Dünya Karate Sampiyonasi’na katilmaya hak kazanacak sporcularin bu müsabakada seçilecegini söyleyen Türkiye Karate Federasyonu Baskani Dr. Aslan Abid Uguz, "26-30 Ekim tarihleri arasinda yaklasik 120 ülkenin katilacagi Dünya Sampiyonamiz var. Burada yarisacak olan çocuklarimiz, sporcularimiz Sakarya’da ki müsabakalarda seçilecekler. O yüzden bu sampiyonanin ayri bir önemi var. Baskanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz" dedi.



Ekrem Yüce: "Sampiyonluk turnuvalarina ev sahipligi yapmak için seferberiz"

Spor sehri Sakarya’da tüm müsabaka ve sampiyonalara ev sahipligi yapabileceklerini aktaran Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, "Biliyorsunuz Sakarya’miz ’Bisiklet sehri’ unvani ile dünyanin nadir sehirleri arasinda yerini almistir. Bu özelligiyle ülkemizde ilk ve tek sehir olmanin gururunu yasiyoruz. Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü, 25 bransta 3 bin sporcu ve 40 antrenör ile sehrimizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda temsil ediyorlar. Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak, ’Bisiklet sehri Sakarya’ unvanindan sonra, spor sehri Sakarya olarak anilmak için pek çok proje ve çalisma yürütüyoruz. Neredeyse tüm spor branslarina, müsabakalarina ve sampiyonluk turnuvalarina ev sahipligi yapmak için seferberiz" diye konustu.



"56 sehirden bin 500 sporcuyu agirlayacagiz"

Ayni zamanda Türkiye Sampiyonasi’na ev sahipligi yapacaklarini aktaran Baskan Yüce, "Spor sehri Sakarya hedefimiz için bugün önemli bir çalismayi hep birlikte hayata geçirecegiz. 5-9 Mayis tarihleri arasinda Ümit, Genç ve 21 Yas alti Türkiye Karate Sampiyonasi ve Milli Takim Seçmelerine ev sahipligi yapacagiz. Bu sampiyona ve seçmeler için 56 farkli sehirden yaklasik bin 500 sporcu, 386 kulüp, 205 antrenör ve 150 hakemi sehrimizde insallah agirlayacagiz. Yaklasik 2 bin kisiyi sehrimizde agirlamayi hedefliyor ve hazirliklarimizi hiz kesmede sürdürüyoruz. Türkiye Karate Federasyonu ile imzalayacagimiz protokol sayesinde bu planlarimizi kesinlestirecek ve hazirliklarimizi hizlandiracagiz. Protokolümüzün hayirli ugurlu olmasini diliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA