Bozüyük Belediyesi Egitim Ve Spor Kulübü Kadin Güresçileri Sampiyonalara Hazirlaniyor

Bozüyük Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü güres sporculari katilacaklari sampiyonalar öncesinde çalismalarini hizlandirdi.

Kadin güresçiler, Mayis ayinda yapilacak sampiyonalar öncesinde antrenörleri Kemal Karaboga esliginde ilçe yeni kapali spor salonundaki antrenmanlarini yogunlastirdi. Okul Sporlari Türkiye Sampiyonasi Güres Gençler A Klasmani 53 kilogramda Türkiye Sampiyonu olan Basak Duman Bilecik’in gururu olarak önemli bir basariya imza atmisti. U20 Gençler 53 kiloda da Türkiye 2. olarak Milli Takima girmeye hak kazan Basak Duman; 14-22 Mayis tarihlerinde Fransa’nin Normandiya bölgesinde yapilacak olan Okul Sporlarinin olimpiyatlari sayilan ISF GYMNASIADE Dünya Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil edecek. Yine Bozüyük Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü’nün basarili kadin güresçilerinden Ayse Nazli Asut da Balikesir’de yapilan Kadinlar U17 Yildizlar ve Gençler U20 Türkiye Güres Sampiyonasi’nda U17 yas Yildizlar 65 kiloda 3. olarak Milli Takima girmeye hak kazanmisti. Milli Takma seçilen Ayse Nazli Asut’ta ülkemizi 65 kiloda da 8-12 Mayis 2022’de Antalya’da yapilacak olan Yildizlar Uluslararasi Zafer Turnuvasi’nda temsil edecek. Ayni zamanda çalismalarina ara vermeden devam eden Zeynep Nur Kara’da U20 yas Türkiye Sampiyonasi’nda 53 kiloda Türkiye 6.si olmustu.

Güres bransinda yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Bozüyük Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü egitmeni ve ayni zamanda Milli Takim Antrenörü Kemal Karaboga “2019 yilinda kadin güresine basladik. Bozüyük ve Bilecik’te tarihteki ilk kadin güresine adim attik. Bu süreçte birçok kisiden olumsuz tepkiler aldik. O sirada sagolsun Belediye Baskanimiz Mehmet Talat Bakkacioglu ’na ve Kulüp Baskanimiz Ali Sahinoglu’na çok tesekkür ederiz. Her zaman arkamizda durdular, destek oldular. ‘Siz gidebildiginiz yere kadar gidin, biz arkanizdayiz’ dediler. Ve yil 2022, bir Türkiye Sampiyonu, bir Türkiye ikincisi ve Türkiye üçüncüsü çikardik. Tabi erkek, kadin diye bir ayrimimiz yok bizim. Hepsi bizim sporcumuz, hepsi bizim çocugumuz, hepsi Bozüyüklü yani buranin çocuklari ve bizim çocuklarimiz. O yüzden ilimize ilçemize olan borcumuzu en iyi sekilde ödemeye çalisiyoruz. Allah nasip ederse ilerde Olimpiyat sampiyonlari ve dünya sampiyonlari da çikaracagiz” dedi.

Kaynak: İHA