Baskan Karalar'dan 'Spor Müzesine' Yesil Isik

TSYD Adana Sube Baskani Hosfikirer’in spor müzesi talebine Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, ‘olabilir’ diyerek yesil isik yakti.

Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Adana Sube Yönetim Kurulu, Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’i makaminda ziyaret ederek Adana sporu hakkinda fikir alisverisinde bulundu.

TSYD Adana Sube Baskani Kerim Hosfikirer, Asbaskan Adnan Poyraz ve Engin Kanber, Sayman Sehmus Baysal, Sube Sekreteri Akif Özdemir, Yönetim Kurulu üyelerinden Hakan Köker ve Dogan Gülbasar ile Sube Müdürü Mehmet Önal’in yer aldigi ziyarette, Karalar, Hosfikirer’i yeni görevinden dolayi kutladi.

Hosfikirer ismini duyunca duygulandigini ifade eden Karalar, “Ali Agabey’in Adana’ya yaptiklari unutulmaz” dedi.

Karalar, Adana sporunun dünü, bugünü ve yarini için Türkiye Spor Yazarlari Dernegi’nin önemli bir kurum oldugunu söyledi.

Baskan Karalar, Besiktas ve Adana Demirspor taraftari oldugunu belirtirken, “Ancak, Adanaspor’a da en az Demirspor kadar yakinim. Destegimiz, her iki kulübe de esit. Son Demirspor -Trabzonspor karsilasmasinda hakemin yaptiklari ortada. Ben bile tribünde çildirdim. Trabzonspor’un Demirspor’u yenmesi anlayisla karsilanabilir. Ama, burada hakem bas faktör olmamali. 2. dakikada penaltiyi verdi, takimin gardi düstü “ dedi.

Baskan Hosfikirer, Adana’nin sporun her kademesinde çok büyük isimler çikardigina dikkat çekerken, bu konuda tek eksigin bir spor müzesinin olmamasi oldugunu belirtti.

Baskan Karalar, Hosfikirer’in önerisinin oldukça makul oldugunu belirtirken, spor müzesi konusunda yesil isik yakti. En kisa sürede yetkililere talimat verecegini belirten Baskan Karalar, “Spor müzesi tabi ki olabilir. Bu konuda üzerimize düseni yapacagiz. Bazi seyleri birlikte basaracagiz. Bu da onlardan birisi olabilir” diye konustu.

Kaynak: İHA