Rize Belediyesi Kadin Basketbol Takimi Play-Off Finaline Yükseldi

Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi (TKBL) Play-Off Yari Final 3’üncü maçinda evinde Botas Gelisim’i konuk eden Rize Belediyesi, salondan 63-41 galip ayrilarak finale yükseldi.

Rize Belediyesi ekibi rakibi Botas Gelisim ile Ankara’da oynadigi yari final ilk maçini 79-62 kazanirken, yine Ankara’da oynanan yari final ikinci maçini ise 69-45 kazanarak evine avantajli dönmüstü. Rize Yeni Sehir Spor Salonu’nda oynanan Play-Off Yari Final üçüncü maçinin ilk çeyregini 21-10 üstün kapatan Rize ekibi, devreye ise 21 sayi farkla 36-15 önde girdi. Üçüncü çeyrekte de üstünlügünü devam ettiren Rize ekibi bu bölümü de 50-32 üstün bitirdi. Son çeyrekte 13 sayi daha atan Rize Belediyesi salondan 22 sayi farkla 63-41 galip ayrilarak adini finale yazdirdi.

Rize Belediyesi’nde Marie Elise Benson 20 sayi, Deniz Üstün 13 sayi, Eydina Topçu 11 sayi, Sümeyya Özcan 7 sayi, Arzu Asiye Özdemir 6 sayi ve Aysude Yildiztekin ise 6 sayi kaydederken Botas Gelisim’de ise Rana Uçar 18 sayi, Olena Stashchuk 9 sayi, Ronahi Zilan Kiran 6 sayi, Buket Ünal 4 sayi, Erdenay Topçu 2 sayi ve Saliha Mandiraci 2 sayi kaydetti.

Karsilasmayi Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Baskani Rahmi Metin de izledi. Rize Belediyesi’nin finalde rakibi, henüz maçlarini tamamlamayan HDI Sigorta Yalova VIP veya İçel Büyüksehir Belediyesi olacak.

Kaynak: İHA