Altay'da Ibrahim Akman Aday Olmayacak

Altay Yüksek Divan Kurulu Üyesi Murat Bora Dülger, siyah-beyazli kulübün 28 Nisan Persembe günü yapilacak seçimli olaganüstü genel kurulu öncesinde Ibrahim Akman’in aday olmayacagini Yüksek Divan Kuruluna bildirdigini açikladi.

Altay Yüksek Divan Kurulu olarak Ibrahim Akman ile Vali Kutlu Aktas Tesislerinde bir araya geldiklerini belirten Altay Yüksek Divan Kurulu Üyesi Murat Bora Dülger, konuyla ilgili yazili bir açiklama yapti.

Özgür Ekmekçioglu, aday olacak isimlerin önünü hizli bir sekilde açmak amaciyla baskanlik görevini biraktigini ifade eden Dülger, “Ibrahim Akman’in da bir liste hazirligi içerisinde olmasi nedeniyle Altay Yüksek Divan Kurulu olarak kendisiyle görüstük. Akman, 25 Nisan Pazartesi aksami Vali Kutlu Aktas Tesislerinde yaptigimiz bu toplantida, ekibiyle birlikte bir hazirlik içerisinde oldugunu ve Ekmekçioglu’ndan alacaklari konusunda fedakarlik bekledigini Yüksek Divan Kuruluna bildirdi. 26 Nisan Sali günü ise camiamizin önemli ismi Mahmut Özgener’in ev sahipliginde Özgür Ekmekçioglu ve Ibrahim Akman’i, Prof. Dr. Ahmet Çoker’in de katilimiyla bir araya getirdik. Benim de yer aldigim bu toplantida Ekmekçioglu, Özgener’in de istegini geri çevirmeyerek 92 milyon TL’yi bulan alacaginin 30 milyon TL’sini Akman’in aday olmasi durumunda bagislayacagini ve kalan bölümüne ise temlik koymayacagini açikladi.

Akman, çok pozitif geçen bu toplantidan ekibiyle birlikte durum degerlendirmesi yapacagini söyleyerek ayrildi. Aksam saatlerinde ise aday olma fikrinden vazgeçtigini Yüksek Divan Kuruluna bildirdi” diye konustu.

Kaynak: İHA