Kick Boks Avrupa Sampiyonu Ücan'in Gözü Dünya Kupasi'nda

Antalya’da 2021 yilinda düzenlenen 6. Uluslararasi Türkiye Açik Kick Boks Avrupa Kupasi sampiyonasinda 81 kiloda sampiyon olan Batmanli sporcu Islam Ücan, gözünü 12 Mayis 2022 tarihinde Istanbul’da düzenlenecek olan 7. Uluslararasi Dünya Kupasi Sampiyonasi’na dikti.

1955 Batman Belediye Spor Kulübü sporcusu olan Islam Ücan, çalismalarina yogun antrenmanlarla devam ediyor. 3 yildir kick boksla ugrastigini animsatan Islam Ücan, 3 sene önce okulda ögretmenlerinin tesviki ile basladigini ve çok çalisip Avrupa sampiyonu oldugunu söyledi.

Milli takim seçmelerinde sampiyon olup Italya’ya gittigini ve orada da Türkiye’yi çok iyi sekilde temsil ettigini ifade eden Ücan, “Istanbul’da bu sene yapilacak dünya kupasina çok iyi hazirlanip bayragimizi dalgalandirmayi planliyorum. Üç sene önce kick boksa basladigimda maddi imkansizliktan dolayi kum torbasi bulamayip evde buldugum içi bos gaz tüpünü tavana asip onunla çalisiyordum. Sadece o gaz tüpüyle 1,5 sene boyunca çalistim ve mekik, sinav ve barfiks çekerek bu maçlara hazirlandim. Buradan valimize, emniyet müdürümüze ve bana destek veren herkese çok tesekkür ederim” dedi.

1955 Batman Belediye Spor Kulüp Dernegi Baskani Burak Eren ise kick boks bransinda yetistirdikleri Ücan’in bu spora gönül verdigini ve kulüp bünyesinde yapilacak olan müsabakalara katilma istegini görüp kendisine firsat verdiklerini aktardi. Eren, “Islam, köyde ikamet ediyor ve çalismalarini daha önce köyde devam ettiriyordu. Bu spora vermis oldugu heves bizleri kayitsiz birakmadi. Kendisine destek olduk. Kulübümüzde lisanslandirdik” seklinde konustu.



“Ücan, dereceye girerse Islami Olimpiyatlar’a gidecek”

12 Mayis’ta Istanbul’da düzenlenecek olan dünya kupasi yarismasinin kendileri için çok önemli oldugunu belirten Eren, “ Islam, bu yarismada dereceye girerse Islami Olimpiyatlara girmeye hak kazanacak. Bu da hem bizim için hem kulübümüz için büyük bir artidir. Tabii ki diger sporcularimizda oldugu gibi Islam’a da elimizden gelen tüm destegi veriyoruz ve vermeye de haziriz” diye konustu.

Kaynak: İHA