Türkiye, Trabzon'a Akin Ediyor

Spor Toto Süper Lig lideri Trabzonspor, sampiyonluk için geri sayima geçmis durumda. Tarihe anlara taniklik etmek isteyen Trabzonspor sevdalilari sehre akin ediyor. Uçak ve otobüs seferlerinde biletler tükendi.

Spor Toto Süper Lig’in 34’ncü haftasinda Adana Demirspor’u 3-1 yenerek puanini 76’a yükselten lider Trabzonspor, sahasinda Antalyaspor karsisinda puan ya da puanlarla ayrilmasi halinde bitime 3 hafta kala sampiyonlugunu ilan edecek.

Sampiyonluk maçinda stadyumda olmak ve o tarihi anlara taniklik etmek isteyen taraftarlar sehre akin ediyor. Trabzon’a olan uçak seferlerine firmalar yenilerini eklemeye çalisiyor. Uçak biletleri ve otobüs biletleri tükendi. Yer bulmak oldukça zorlasirken firmalara ek sefer konmasi için yogun baski yapiliyor. Sadece yurt içinden degil yurt disinda da Trabzon’a gelecek olan uçaklar da dolmus durumda. Trabzon’da otellerde ise yer bulmak oldukça zor.

TÜRSAB Dogu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Üyesi Nihat Yilmaz, Trabzonspor’un uzun bir aradan sonra sampiyonlugunu ilan edecegini belirterek, "Bizler de sehir olarak buna haziriz. Bu noktada yurt içinden ve yurt disindan Trabzon’umuza insanlarimiz, Trabzon sevdalilari akin ediyorlar. Burada küçük bir eksikligimiz var, stat 41 bin kisilik. Dogal olarak talebi karsilamayacak ama insanlarimiz, Trabzon sevdalilari hem sehrimize gelip hafta sonu geçirmek hem de Trabzonspor’un tarihine sahitlik etmek için gelmeye çalisiyorlar. Bu noktada otellerimizin doluluk orani su anda yüzde 50-60 seviyelerinde. Hafta sonuna kadar bu yüzde 100’ü de asacaktir. Türk Hava Yollari ve diger uçak firmalari bu noktada çalismalarini yapiyorlardir. Ögrendigimiz kadariyla THY, Sabiha Gökçen Havalimani’ndan ek seferler koydu. Onun da su anda yüzde 50-60’i dolmus durumda. Sehrimiz hafta sonu karnavala hazirlaniyor. Rezervasyonlar daha çok Avrupa’dan ancak Istanbul’dan ciddi rezervasyonlar var" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA