Sami Ugurlu Açiklamasi 'Bizim Için Güzel Bir Maç Oldu'

Besiktas deplasmaninda 3-0 kazanan Kasimpasa’da Teknik Direktör Sami Ugurlu maçin ardindan konustu. Kendileri adina güzel bir maç oldugunu söyleyen Ugurlu, son dönemde toplanan puanlar için de "Takim olmayi basardik ve bunun önemini görüyoruz" ifadelerini kullandi.

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasinda Besiktas deplasmaninda 3-0 kazanan Kasimpasa’da Teknik Direktör Sami Ugurlu, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Sami Ugurlu, “Tarkan geçen hafta çapraz baglarindan sakatlanmisti. Spajic de sakatlandi. Geçmis olsun diyorum iki oyuncuya da. Maçin bizim adimiza çok keyifli olacagini biliyorduk. Besiktas taraftari da çok ciddi bir itici güç ve bizim isimizi zorlastiracagini da biliyorduk. Ilk 10 dakika önde basan bir Besiktas vardi. Hafta içi çalismalarimizin verdigi veriler, oyunun merkezinde üstünlük kurma yönündeydi. Besiktas’in 3’lü savunmasinin arti yönleri oldugu kadar zaaflari da var. Biz bunlara çalistik. 2. bölgeden 3. bölgeye ciddi hizli geçisler yapan bir takimiz. Orta sahada 1 fazla oyuncumuzla üstünlük kuracagimizi biliyorduk. Bununla birlikte hizli geçislerle goller bulduk. Bizim için iyi bir maç oldu” diye konustu.



"Ben de Serkan Reçber’in transferlerinden birisiyim"

Takimin basina geçmesinin ardindan 17 maçta toplanan 36 puana dikkat çeken Sami Ugurlu, "Çok dogru zamanlama yapmak gerektigini düsünüyorum. Ben 2 senedir yardimci antrenör olarak kulüpteydim. Serkan Reçber’in transferlerinden birisi de benim. Kulübün altyapisindan degil, önümüzdeki dönemleri planlayarak Serkan Reçber kalmami istemisti. Oyuncu transferleri konusunda zaman zaman takimi ikiye bölüyoruz. Gelen oyuncular mi yoksa takim mi diye bakiyoruz. Buraya sezon basindan bu yana benim onayim olmadan hiçbir oyuncu alinmadi. Hepsini izleyerek, oyun tarzimiza uygun olup olmadigini planladik aslinda. Tabii bunlar da istedigimiz gibi oldu. Sezon basi takimin basina geçmis olsaydim bu olur muydu bilmiyorum. Takimi daha iyi tanidigimi biliyorum ama bunu konusmak, önceki hocalar için dogru olmaz diye düsünüyorum. Önceki hocalarimiz da ellerinden geleni yaptilar. Bir plan, oyuncu profiline uygun bir kurgu gerçeklestirdik. Yogun çalismayla bunu yaptik. Burada en büyük pay, plani uygulayan oyuncularin oldu. 11 puandan, 47 puana gelmek kolay degil. Bütün oyuncularimla tek tek gurur duyuyorum" ifadelerini kullandi.

"Muleka’nin kalmasini isteriz"

Takimin golcü oyuncusu Muleka’nin takimda kalmasini isteyeceklerini söyleyen Sami Ugurlu, “Muleka’nin satin alma opsiyonu oldugunu biliyorum. Kesinlikle kalmasini isteriz. Bizim için önemli bir isim. Bizimle devam ederse çok ciddi bir arti olacaktir. Ancak tek basina Muleka olarak degerlendirmemek lazim bizim takimimizi. Muleka’yi belki sezon basinda baska takimda görseniz, degeri bu kadar ortaya çikmayabilirdi. Muleka gelmeden önce 6 maçta 1 beraberlik ve 5 galibiyet almisti bu takim. Aslinda bu sekilde bakinca takim olmanin ne kadar önemli oldugunu görüyorsunuz. Ama 5’te 5 yaptigimiz oyuncularla, daha önce 17 maçta 2 galibiyeti vardi takimin. Önümüzdeki sezon kendi adima konusmak için erken. Önümüzde 4 maç var. Bugün de ligde kalmayi garantileyen bir Kasimpasa var ama biz buna odaklanmadik. Çok ciddi bir maç hazirligi yapiyoruz her hafta ve karsiligini aliyoruz, sonuna kadar da bu sekilde gitmek istiyoruz. Transfer konusu da daha sonra konusulur, su anda erken oldugun düsünüyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA