Gymnasiade Oyunlari'na Bilecik'ten Iki Sporcu Katilacak

Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir, Uluslararasi Okul Sporlari Federasyonu (ISF) tarafindan organize edilen Gymnasiade Oyunlari’nda Bilecik’i 2 sporcunun temsil edecegini söyledi.

Bu yil 14-22 Mayis tarihlerinde Fransa’nin Normandiya kentinde düzenlenecek olan ISF tarafindan organize edilen Gymnasiade Oyunlari’nda Bilecik’i 2 sporcu temsil edecek. 9 gün sürecek oyunlarda Orçun Ünalan atletizm bransinda 100 metre ve 200 metrede ter dökecek, Basak Duman ise güres bransinda 53 kilogramda mindere çikarak madalya mücadelesi verecek. Iki sporcuya Fransa’nin Normandiya kentinde düzenlenecek olan yarismada basarilar dileyen Il Müdürü Özdemir, "Bilecik Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde açilan GSB Spor Okullari Milli Takima oyuncu göndermeye devam ediyor. Küçük yaslarda kesfedilerek GSB Spor Okullarina kazandirilan Bilecikli sporcular Milli Takim formasiyla mücadele edecek. Atletizm bransinda rekortmen sporcu Orçun Ünalan ve güres bransinda Basak Duman Fransa’nin Normandiya kentinde düzenlenecek oyunlara katilacak" dedi.

"Gymnasiade Oyunlari’na sporcu göndererek Bilecik için bir ilki gerçeklestirdi"

Gymnasiade Oyunlari’na sporcu göndererek Bilecik için bir ilki gerçeklestirdigini anlatan Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir, "Gerçeklestirilen alt yapi odakli çalismalar sonucunda Milli Takima çesitli branslarda oyuncu gönderen GSB Spor Okullarinda alt yas kategorilerindeki sporcular yükselmeye devam ediyor. Son olarak alt yapi egitimlerini GSB Spor Okullari’nda alan Orçun Ünalan ve Basak Duman Gymsiade Oyunlari’na katilim hakki elde ederek büyük bir basari elde etti. Basarilari ile bizleri gururlandiran sporcularimiza Gymnasiade Oyunlarinda basarilar dileriz" diye konustu.

"Böylesine büyük bir organizasyona Bilecik’ten sporcu göndermek bizleri gururlandirdi"

Il Müdürü Özdemir son olarak, "Böylesine büyük bir organizasyona Bilecik’ten sporcu göndermek bizleri gururlandirdi. Il Merkezi ve ilçelerimizde baslattigimiz çalismalarin sportif basariya dönüsmesi ne kadar dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Orçun ve Basak’in baslattigi bu basarinin devaminin gelecegini düsünüyoruz. Fransa’da düzenlenecek oyunlarda sporcularimizin sanli bayragimizi dalgalandiracagina inaniyor kendilerine basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA