ETÜ Aticiliga Damga Vurdu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Türkiye Üniversitelerarasi Aticilik Sampiyonasinda 4 madalya kazandi.

Türkiye Üniversite Sporlari 2022 faaliyet programinda yer alan ve 21-24 Nisan tarihleri arasinda Sakarya Sedirvan Kapali Spor Salonunda düzenlenen sampiyonada ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Egitimi Bölümü 4. sinif ögrencisi Damla Köse, Kadinlar Tüfek Ferdi kategorisinde 624.3 puanla Aticilik Üniversiteler Türkiye Rekoru ile birlikte altin madalyanin sahibi olurken, Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3. sinif ögrencisi Semanur Alpdogan, ayni müsabakada 2. olarak gümüs madalya kazandi.

Ayni zamanda sampiyonada ETÜ Kadin Tüfek takimi ÜNILIG Aticilik Takim Rekoru ile altin madalya alirken, Tabanca Erkek Takimi ise Türkiye 3.sü olarak bronz madalyayi Erzurum’a getirdi.

Damla Köse: “Madalyanin Rekorla Gelmesi Gurur Verici”

Müsabakalarin ardindan konusan rekortmen sampiyon Damla Köse: “4 yildir haftanin hemen her günü 4,5 saat süren zorlu antrenman sürecinin ardindan emeklerimizin karsiligini bugün itibariyle toplamaya basladik. Madalyanin rekor ile birlikte gelmesi benim için ayri bir gurur sebebi oldu. Su andaki hedefim 625 puan atarak olimpiyat kotasi almak ve üniversitemiz ile ülkemizi yurt disinda en iyi sekilde temsil etmek olacak. Bir kez daha bu basarinin elde edilmesinde emegi geçen basta ailem ve antrenörüm olmak üzere, bize her zaman destek olan rektörümüze ve üniversitemize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Antrenör Çaglar: “624.3’lük Atis 2022’nin En Iyisi”

Aticilik bransinda 624.3’lük skorun 2022 yili içinde Türk sporcularin yurt içindeki ve yurt disindaki turnuvalarda elde ettigi en yüksek puan oldugunun altini çizen ETÜ Aticilik Takimi Antrenörü Mustafa Burak Çaglar: “Sporcularimizla yogun bir sekilde çalisiyoruz ve ciddi manada emek harciyoruz. Çok sükür emeklerimizin karsiligini aldik. Bu nedenle tüm sporcu kardeslerimi kutluyorum. Ayrica bu yil 26 Haziran’da Çin’de 31’incisi düzenlenecek Yaz Üniversite Oyunlarinda ülkemizi ve ETÜ’yü temsil edecek Damla’nin basarili olabilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacagiz” dedi.

Rektör Çakmak: “Sporcularimizi Sifirdan Yetistirdik”

Sampiyonada 4 madalya kazanan Aticilik Takimini tebrik eden Rektör Çakmak ise konuyla ilgili olarak sunlari ifade etti: “Üniversitemizin öz kaynaklariyla sifirdan yetistirdigimiz sporcularimiz yillar süren antrenmanlar sonucunda büyük bir basari elde ederek Sakarya’dan 4 madalyayla döndü. Umuyorum ki bu basari ülkemiz sinirlari içinde kalmayacak ve yurt disina çikacak. Ögrencilerimiz; ülkemizi ve üniversitemizi uluslararasi müsabakalarda en iyi sekilde temsil edecek ve bizleri yeniden gururlandiracak. Tekrardan bu basarinin mimarlari olan sporcularimizi ve antrenörümüzü gönülden kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum.”

Kaynak: İHA