Sakaryaspor Spor Toto 1. Lig'e Yükseldi

Sakaryaspor, TFF 2. Lig Kirmizi Grup’un 36. haftasinda deplasmanda karsi karsiya geldigi Serik Belediyespor’u 2-1 maglup ederek, bitime 2 hafta kala sampiyonlugu garantilemis oldu.

Son 11 yilda 7 kez play-off oynayan Sakaryaspor, 1. Lig özlemini Serik Belediyespor deplasmaninda sonlandirdi. Bir zamanlar Süper Lig’in önemli takimlari arasinda yer alan ve yetistirdigi futbolcular ile Türk futboluna katki saglayan Sakaryaspor, uzun süredir alt liglerde mücadele ediyor. Son olarak geçtigimiz sene ezeli rakibi Kocaelispor’a final karsilasmasinda yenilerek bir kez daha sampiyonluk yolunda direkten dönen Sakaryaspor, bu kez sampiyonlugunu Serik deplasmaninda ilan etti. Antalya Ismail Ogan Stadyumu’ndan 2-1’lik galibiyetle ayrilan Sakaryaspor, ligin 36. haftasinda 81 puan ile sampiyonlugunu ilan ederken, Serik Belediyespor ise 39 puanda kaldi.

Yillardir play-off finallerine adini yazdiran Sakarya’nin cadde ve sokaklari ise yesil-siyahli bayraklar ile donatilmisti. Sehirde günler öncesinde baslayan sampiyonluk atmosferinin ise takimin Sakarya’ya dönmesi ile coskulu bir sekilde devam etmesi bekleniyor. 2011 yilinda Antalya’da oynanan Play-off maçlarinda Bandirmaspor’u eleyerek 1. Lig’e çikmayi basaran yesil-siyahli takim, 2011-2012 sezonunda düsüse geçerek bu zamana kadar 2. ve 3. Lig’lerde mücadele etti.

2010 yilindan bu yana 7 kez play-off mücadelesi veren yesil-siyahli ekip, TFF 2. Lig Kirmizi Grupta sampiyonluk hedefine ulasti. Öte yandan, sampiyon takimin 1 Mayis tarihinde kendi sahasinda oynayacagi Kahramanmaras maçinin ardindan kupayi havaya kaldirmasi bekleniyor.

Kaynak: İHA