Nusaybin'de Rafting Okul Sporlari Sampiyonasi Grup Müsabakalari Sona Erdi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, ilk defa yapilan Rafting Okul Sporlari Sampiyonasi sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ve Türkiye Rafting Federasyonu is birliginde Rafting Okul Sporlari Sampiyonasi 3. bölge gençler kategorisi grup müsabakalari tamamlandi.

Nusaybin ilçesindeki Çag Çag Baraji’nda düzenlenen yarismada, erkekler, kizlar ve karma olmak üzere 3 kategoride 18 takim yaristi.

Mardin, Diyarbakir, Bingöl, Hakkâri, Sirnak, Rize ve Van’dan 100 sporcunun mücadele ettigi yarismalarin sonunda karma kategorisinde Hakkari Spor Lisesi, kizlar kategorisinde Hakkari - Çukurca Sehit Jandarma Üstegmen Adnan Bahat Çok Programli Anadolu Lisesi, erkekler kategorisinde ise Rize Çayeli Ahmet Hamdi Ishakoglu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takimlari sampiyon oldu.

Yarisma sonrasi madalya ve ödül töreni düzenledi.

Mardin Vali Yardimcisi Birkan Tatlisöz burada yaptigi konusmada, gruplarini dereceyle tamamlayip Türkiye Sampiyonasina gidecek takimlara basarilar dileklerinde bulundu. Tatlisöz, Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas öncülügünde Huzur ve Baris kenti Mardin’in ulusal ve uluslararasi müsabakalara ev sahipligini yaptigini söyledi.

Tatlisöz, Raftin yarismasinda emegi geçenleri tebrik etti.

Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi ise Nusaybin’in çok yakin bir tarihe kadar maalesef kan, gözyasi ve terör haberleri ile anilan bir ilçe oldugunu hatirlatti. Kayabasi söyle konustu:

"Ancak güvenlik kuvvetlerimizin kararli mücadelesi ile sivil, asker, polis ve jandarma esgüdümü ile birlikte terörü bu topraklardan sonsuza kadar sildik. Allah’in izniyle terörden temizledigimiz bu ilçemizi bugün sporla, sanatla, kültürel etkinliklerle anilmasi bizler için bir gurur vesilesidir. Ben inaniyorum ki hayat her geçen gün normale döndükçe, Nusaybin’i çok daha güzel günler bekliyor. Devletimizin sicak yüzü, devletin hizmeti bu aziz milletin emrindedir. Allah’in izniyle sadece raftingde degil basketbolda, futbolda, masa tenisinde akliniza gelebilecek hemen hemen tüm Spor dallarinda inaniyorum ki yavrularimiz milli takima sporcu çikaracaktir. Insallah basarilarimiz daim olur. Ilçemize gelen tüm sporcularimizi tebrik ediyorum."

Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci da Nusaybin’de çok güzel bir sampiyona icra ettiklerini belirtti.

Sampiyona ve etkinlikle hedeflerinin yerini buldugunu ifade eden Yardimci, "Sayin Cumhurbaskanimiz öncülügünde yapilan çalismalarla bölgemiz terörden temizleniyor. Bizler de sehirlerimizde sportif etkinliklerle gençlerimizi spora, sanata ve kültürel etkinliklerle bulusturuyoruz. Biz denizimizle, dagimizla ovamizla Çanakkale’den beri bu memleketi adim adim birlikte insa ettik. Kardesligimiz ilelebet devam edecektir" seklinde konustu.

Konusmalardan sonra yapilan ödül töreninde dereceye giren takimlara Mardin Vali Yardimcisi Birkan Tatlisöz, Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi, esi Nigar Kayabasi, Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci, Il Gençlik ve Spor Müdürü Beytullah Birlik madalya ve katilim belgesi verdiler.

Kaynak: İHA