Domenec Torrent Açiklamasi 'Ikinci Yarida Oynadigimiz Oyundan Memnun Degilim'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, 1-0’lik Altay galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada ilk yarida istedikleri gibi oynadiklarini ancak ikinci yarida inanilmaz kötü olduklarini söyledi. Fenerbahçe’ye kaybettikten sonra sezonun sonlandigi havasi varmis gibi konusuldugunu söyleyen Torrent, “Tek gerçek su Galatasaray’in bu sezon için herhangi bir sampiyonlugu olmayacak” dedi. Torrent, gençlere çok güvendigini vurgulayarak, önümüzdeki sezon takimda kalmasi halinde 3 oyuncuyla çok çalismak istedigini kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 34. hafta maçinda Galatasaray, deplasmanda Altay’i 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, açiklamalarda bulundu. Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, “Bütün sezon boyunca Galatasaray’in basina gelen seyin özeti gibiydi bu maç. Gerçekten ilk yarida istedigimiz gibi oynadik. Cesur oynamayi basardik, iyi bir oyun kurduk. 7 tane çok net pozisyon yakaladik. Ancak ikinci yarida inanilmaz kötüydük. Iki gol daha çikartabilirdik fakat oynadigimiz oyundan memnun degilim. Oynamak istedigimiz sekil bu degildi. Ilk yarida çok fazla gol pozisyonu yakaladik. 1-0 çok tehlikeli bir skor. Fakat benim için risk almak kisa oynamak degil uzun oynamaktir. Bence Galatasaray topa sahip oldugu zaman rakibinden daha iyi oynayabilir. Ancak topa sahip degilse o zaman daha iyi olmayabilir. Ikinci yarida bundan bahsettigimiz halde tam tersini yaptik. Sanki korkuyormus gibi uzun toplarla oynadik. Bu takimin basina ne geldi? Bunu anlamak için mükemmel bir gün. Maç içerisinde çok fazla pozisyon yakalayip sadece bir tane gol atmak. Basimiza gelen buydu” seklinde konustu.



"Türkiye’de maç 65. dakikada kopmus oluyor"

Bir gazetecinin Türkiye’ye geldikten sonra Galatasaray’da ne degistigi sorusu üzerine Torrent, söyle cevap verdi:

“Öncelikle pozisyon olarak baktigimizda farkli bir oyun anlayisimiz var. Galatasaray bekleri disardan, kanatlari içerden oynatiyordu. Bizim gibi çok fazla pozisyon yakalayabiliyordu. Çok fazla kontra atak vardi. Ilk basta bizim de basimiza aynisi geldi. Kanatlar içeri, bekler disari ve bekler içerideyse de kanatlar disarida oynadigimiz için kontra ataklari biraz daha kontrol altinda tutuyoruz diye düsüyorum. Türkiye’de maç 65. dakikada kopmus oluyor. Dolayisiyla daha güçlüysen maçi bitirebilirsin diyebilirim. Ligde en fazla pozisyona 4-5 takimdan biriyiz. Çok pozisyona giriyoruz ama bitiremiyoruz. Bu sefer aci çekmeye basliyoruz. Bugün olan seyde buydu."

"Arda her antrenmanda çok pozitif, elinden geleni veriyor"

Arda Turan ve Ryan Babal’e forma vermesi hakkindaki soruyu da cevaplayan Torrent, "Oyuncu seçmek kolay degil. Çünkü birçok kez 5 tane çok iyi antrenman çikartan oyuncuyu kadro disinda birakmak zorunda kaldim. Nasil oynamak istedigimize göre listeyi dengelemeye çalisiyoruz. Kimseyle sorunum yok. Arda daha önce sakatligiyla ilgili oynayamadi. Avrupa’da sanki onu ben oynatmiyormusum denmis ama gerçek bu degildi. Görüyorsunuz zaten Arda oynuyor. Her antrenmanda çok pozitif, elinden geleni veriyor" diye konustu.



"Fenerbahçe’ye kaybettikten sonra sezonun bittigi havasi vardi"

Torrent, odaklandigi son noktanin maç kazanmak oldugunu belirterek, "Sportif direktörümüzle önümüzdeki sezonla ilgili bir kadro düsünmüstük. Kaleciler hariç saha oyuncusu olarak 20 futbolcu düsünüyorduk. Çünkü hak eden oyuncuyu kadro disi istemiyorduk. Su anda ara vermis durumdayiz, kulüpteki süreci biliyorsunuz. Ara vermek durumundayiz, baska bir hoca ile devam etmek isterlerse haklaridir, bunu da kabul etmek gerekir. Fenerbahçe’ye karsi maçi kaybettikten sonra Galatasaray için artik sezon bitti, esprisi kalmadi havasi vardi. Tek gerçek su Galatasaray’in bu sezon için herhangi bir sampiyonlugu olmayacak. Beni buraya kontratla alan kulübü de taraftari da çok seviyorum" ifadelerini kullandi.

Torrent 3 oyuncuyu isaret etti

Gençlere çok güvendigini vurgulayan Torrent, açiklamasini söyle sonlandirdi:

"Umarim bir sansim olur da sezon öncesi dönemde onlarla çalisiriz. Özellikle 3 oyuncu var, gerçekten bayiliyorum onlara. Ama su anda Galatasaray’in sakinlesme evresi. Eminim ki genç futbolcular benimle de olur, baskasiyla da olur, sezon öncesi dönemde firsat bulacaklardir."

Kaynak: İHA