11 Yillik Özlem Sone Erdi, Taraftar Sokaga Döküldü

Sakaryaspor, ligin bitmesine 2 maç kala Serik Belediyespor’u 2-1 maglup ederek sampiyonlugu garantilerken sehirde de bayram havasi olustu. Bayraklari ve mesaleleri alan yesil-siyahli takimin taraftari sokaklara akin etti.

Son 11 yilda 7 kez play-off oynayan Sakaryaspor, 1. Lig özlemini Serik Belediyespor deplasmaninda sonlandirdi. Son olarak geçtigimiz sene ezeli rakibi Kocaelispor’a final karsilasmasinda yenilerek bir kez daha sampiyonluk yolunda direkten dönen Sakaryaspor, bu kez sampiyonlugunu Serik deplasmaninda ilan etti. Antalya’da oynan maçin bitmesinin ardindan Sakarya sokaklarinda da ‘Sampiyon Sakaryaspor’ sesleri yükselmeye basladi.

Evlerinde, is yerlerinde sampiyonluk maçini izleyen yesil-siyahli takimin taraftari Tatangalar, ellerine aldiklari bayrak ve mesalelerle sokaklara döküldü. Çark Caddesi’nde yükselen sampiyonluk sesleri Gar Meydani’na kadar sürdü. Burada sampiyonluk turlamalari yapan bazi araçlar ise desteklerini korna çalarak gösterdi.

Öte yandan, sampiyonluk kutlamalari için takimi karsilamaya gidecek olan taraftar Kent Meydani’ndan otobüslere binmeye hazirlaniyor.

“En çok biz hak ettik bu sevinci”

Play-off finalleri kaybederek üzülen taraftar grubunun en çok bu sevinci hak ettigini belirten Sakaryasporlu genç taraftar, “Biz çok Play-off finali kaybettik, çok üzüldük ve en çokta biz hak ettik bu sevinci. Artik sevincimizi en sonuna kadar yasayacagiz. 40 gün 40 gece dedik bunu yasatmaya çalisacagiz. Elimizden geldigi kadar Sakaryaspor’a destek verdik, en kötü günde de buradaydik biz ve en iyi günde de buradayiz. Sampiyon oldugu için sevmedik biz bu takimi, baska bir sey söylemeyi düsünmüyorum sampiyonlugun tadini çikartmak istiyorum. Hedef Süper Lig. Onlar bizi beklesinler, onlar hiç büyük görmemisler, en büyük Sakaryaspor” dedi.



“Efsane geri dönüyor”

Senelerden beri taraftarin bekledigi sampiyonlugun geldigini ifade eden taraftarlar, “Çok mutluyuz, taraftar, takim herkes çok mutlu. Bu alemde tek büyük Sakaryaspor. Bu taraftar bosuna beklemedi, herkes çok heyecanli. Gerçek kupayi getirmek için son iki maç, son maçtan sonra sehri görün. Sampiyon Sakarya. Senelerden beri bekledigimiz sampiyonluktu. Artik efsane geri dönüyor diyelim. Bundan sonraki yol Süper Lig, 4 büyükler bizi beklesin” diye konustu.



“Türkiye bizi Play-Off finallerinde seyretti”

Farkli bir yesil siyahli taraftar ise “Buraya kolay gelmedik. Türkiye bizi play-off finallerinde seyretti. Buraya zor ulastik, kolay birakmamak gerekiyor aslinda bundan sonrasi daha önemli. Hedefimiz bu çiktigimiz ligde biraz tutunup daha sonrasinda Süper Lig tabii ki. Sehir takimlarinin üst liglerde olmasini talep ediyoruz. Bu takimlar üst liglerde olsa daha keyifli bir lig olur. Sabiha Gökçen Havalimani güvenligini, önlemini alsin muhtemelen bugün orada büyük coskulu bir kalabalik olur. Bu kutlama bir gecede bitecek gibi degil lig bitinceye kadar yaklasik 2 hafta boyunca doyasiya kutlayacagiz. En çok biz üzüldük, en çok biz sevinecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA