Vincenzo Montella Açiklamasi 'VAR'li Bir Dönemde Bu Penaltiyi Vermeniz Mümkün Degil'

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 3-1 maglup olduklari Trabzonspor maçi sonrasi, "VAR’li bir dönemdeyiz ve böyle bir dönemde bu penaltiyi vermeniz mümkün degil. Gerçekten büyük bir hayal kirikligi yasiyorum. Türk futboluna göre saglikli bir sistem yok. Bu durum taraftarlari da zedeliyor" dedi.

Mavi-lacivertli ekip, evinde karsilastigi Trabzonspor’a 3-1 maglup oldu. Maç sonu basin toplantisinda konusan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Öncelikle rakibi tebrik etmek istiyorum. Sezon boyunca hak ettiklerini gösterip sampiyon oldular. Bizim taraftarimizi da bugün koreografi ve destek için tebrik ediyorum. Futbolcularimizi da tebrik etmek istiyorum. Ligin en iyi takimina karsi sonuna kadar mücadele verdiler ve hiç pes etmediler. Baktiginizda ben 10 yildir hocalik yapiyorum. Hakemleri hiç sikayet etmiyorum. Türkiye’ye geldigimden beri belkide 2. kez sikayette bulunuyorum. Ancak 30 yillik profesyonel kariyerimde maç baslar baslamaz böyle bir penaltiyi verip maçin gidisatini degistirmeyi hiç görmedim. Isin ilginç tarafi VAR’li bir dönemdeyiz ve böyle bir dönemde bu penaltiyi vermeniz mümkün degil. Gerçekten büyük bir hayal kirikligi yasiyorum. Türk futboluna göre saglikli bir sistem yok. Bu durum taraftarlari da zedeliyor" seklinde konustu.

Trabzonspor’un tekrarlanan penaltisi hakkinda da konusan Montella, "Tekrarlanan penalti tekrar edilmesi gerekiyor muydu bilemiyorum. Gidip bakilabilirdi belki. Bir sey diyemiyorum. Daha çok beni üzen bir nokta var. 2-0’dan sonra ilk basta verilmeyen fauller verilmeye baslandi" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA