Nostaljik Otomobiller Kiyasiya Yaris Için Sakarya Sokaklarina Indi

Sakarya’da bugün baslanan Geleneksel Bahar Rallisi yarismasinda 85 klasik araç sokaklarda nostalji rüzgari estirdi. 1940’li modellerden, 1980’li modellere kadar her otomobil, kiyasiya yaris için 2 gün boyunca mücadele edecek.

Klasik Otomobil Kulübü’nün 2 gün boyunca 12 etap olarak düzenleyecegi ‘‘Geleneksel Bahar Rallisi”, Sakarya’da basladi.

1940’li modellerden, 1980’li modellere kadar her modelden 85 klasik otomobil, sokaklara inerek nostalji rüzgari estirdi. Bugün 11.30’da start veren ralliye, klasik otomobil tutkunlari ve Klasik Otomobil Kulübü üyeleri yogun ilgi gösterdi. Sapanca’dan Kocaeli Kartepe istikametine dogru yola çikan yarismacilar, Sapanca’nin dogal güzelliklerinin keyfine varacak. Yarista dereceye giren ekiplere ödülleri, yarismanin ikinci gününde düzenlenen galada verilecek.

2011 yilindan beri bu ralli yarisina klasik otomobilimle katiliyorum”

Yarismaya katilan klasik otomobil tutkunu “2011 yilindan beri bu ralli yarisina arabamla katiliyorum. Otomobilim 69 Pontiac GTO Model, Londra’dan aldim ve 20 yildan beri bende. Herkese basarilar diliyorum” dedi.



“Klasik rallileri, motor sporunun haz versiyonudur”

Yogun katilim oldugunu söyleyen Klasik Otomobil Kulübü Baskani Durgut Berberoglu, “Kimsenin gözü korkmasin trafik kurallari dahilinde hiz yapmadan rekabet ediyoruz. Klasik rallileri, motor sporunun haz versiyonudur. Otomobillere, bilhassa döneminde belirli özelliklere sahip olan ve artik caddelerde pek rastlanamayan klasiklesmis araçlara ilgi duyan, bunlari korumak ve tekrar çalisir hale getirebilmek için ugrasi gösteren ve bu dogrultuda fikir alisverisinde bulunmak isteyen insanlarin bir araya gelmelerini saglamaya çalisiyoruz. Kulübümüz pandeminin ardindan normallesme ile birlikte çesitli etkinlikler düzenleyerek gerek yurt içinde, gerekse yurt disinda klasik otomobillerin ve ülkemizin tanitimina katki saglamayi sürdürecek. Kulübün üyeleri arasinda otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri, koleksiyoncular, müze sahipleri ve is insanlari bulunuyor” diye konustu.

Kaynak: İHA